Reklama
Ukrajinský boršč
Fotogalerie:

Ukrajinský boršč

Irena Ivanová

Ostrava

Podávám ho jako hlavní jídlo.

Irena Ivanová, Ostrava

Ingredience

  • 500 g vepřové nebo hovězí maso (žebro, bok)
  • 2,5 l voda
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nové koření
  • trocha soli
  • 2-3 brambory
  • kousek bílého zelí
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 červená řepa
  • tuk na smažení
  • 1 plechovka krájená rajčata
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme‚ zalijeme 2‚5 l vody‚ přidáme bobkový list‚ nové koření a trochu soli a uvaříme vývar. 

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky‚ zelí na proužky. Hotové maso vyndáme z vývaru i s kořením‚ vsypeme  brambory a zelí a vaříme na malém ohni.

  3. Cibuli nakrájíme na kostičky‚ mrkev a syrovou řepu  nastrouháme na hrubém struhadle. V hluboké pánvi zpěníme na tuku cibuli‚ přidáme mrkev a řepu‚ lehce osmažíme, přilijeme trochu vody a podusíme. Když se voda odpaří, přidáme krájená rajčata, necháme přejít varem a odstavíme.

  4. Když už jsou brambory téměř hotové, přidáme obsah pánve a osolíme. Chuť musí být lehce kyselá. Podle potřeby přidáme citronovou šťávu. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme před koncem vaření. Dovaříme, aby zelenina změkla. Boršč musí být hustý a hodně červený. Podáváme s kopečkem kysané smetany. Kdo má rád, může do talíře přidat nakrájený česnek.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékaný květák

Zapékaný květák

Komu nestačí květák, může přikusovat toasty. Blanka Kovářová, Milevsko
Všehochuť /24.05.16
Lilková musaka

Lilková musaka

Pochoutka, která se výborně hodí do horkých letních dnů.

Zuzana Novotná, Aš

Všehochuť /26.07.15
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Burger v ciabattě

Burger v ciabattě

Připravuji je třeba v sobotu na chalupě, když se vstává později. Je to takový...

Všehochuť /14.11.16
Awami – arabské kuličky v růžovém sirupu

Awami – arabské kuličky v růžovém sirupu

Dělají se jako sladká tečka za celodenním půstem.

Martina Janujová, Dolní Těrlicko

Všehochuť /17.09.15
Orientální žebírka

Orientální žebírka

Pikantní marináda jim dodává zajímavou příchuť.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /31.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu