Reklama
Úhoř po francouzsku
Fotogalerie:

Úhoř po francouzsku

Dalibor Marounek

Roudnice

Lahodné úhoří masíčko je vynikající.

Dalibor Marounek, Roudnice

Ingredience

  • 500 g úhoř
  • trocha soli a pepře
  • podle potřeby dijonská hořčice
  • trocha hladké mouky
  • trocha bílého vína
  • 1 bílek
  • 1 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Staženého a vykuchaného úhoře naporcujeme na 10 cm dlouhé špalíčky, osolíme je, opepříme a potřeme francouzskou hořčicí.

  2. Z mouky a vína uděláme těstíčko. Z bílku vyšleháme sníh a promícháme ho s těstíčkem. V těstíčku obalíme kousky úhoře a na pánvi je osmahneme.

  3. Podáváme s opečenými brambory ozdobené plátky citronu a zeleninou.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Toki pompos

Toki pompos

Čti pompoš, je to maďarský sytý slaný koláč. Marie Kratochvílová, Praha
Všehochuť /08.12.15
Minipizza pro zamilované

Minipizza pro zamilované

Láska prochází žaludkem, a protože nejsem velká kuchařka, upeču svému miláčkovi...
Všehochuť /12.02.13
Těstoviny se zelím na karí

Těstoviny se zelím na karí

Zelí s karí dodá klasickým těstovinám neobyčejnou chuť!
Jana Kudláčková, Praha 3
...
Všehochuť /02.02.09
Papas arrugadas con mojo

Papas arrugadas con mojo

Recept z ostrova sopek

„Vrásčité“ brambory s paprikovou omáčkou

Rozkvetlá flóra, ...

Všehochuť /26.06.18
Masové čibureky

Masové čibureky

Jsou jižanskou obdobou palačinek s masem.
Marija Halešová, Krnov
Všehochuť /13.01.09
Asijská polévka ze žluté čočky

Asijská polévka ze žluté čočky

S kousky pálivých papriček a trochou zázvoru je příjemně pikantní.

Jana Nosková, Cheb

...
Všehochuť /01.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu