Kotlety podávané na směsi šunky, okurek a smetany.
Hana Šupková, Ostrava
Ingredience
- 2 kotlety bez kosti
- trocha soli a pepře
- olej podle potřeby
- 50 g šunka
- 2 sterilované okurky
- 2 lžíce zakysaná smetana
- 50 ml bílé víno
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kotlety opláchneme, osušíme, naklepeme a posypeme solí a pepřem. Na pánvi rozpálíme menší množství oleje a kotlety po obou stranách prudce opečeme.
-
Opečené maso vyjmeme a uložíme v teple. Do pánve vložíme na nudličky nakrájenou šunku, okurky, orestujeme, podlijeme vínem a krátce podusíme.
-
Šťávu vydusíme, do směsi vmícháme smetanu a podle potřeby dochutíme solí. Směs rozdělíme na talíře, navrch položíme kotletu a obložíme zeleninou.