Reklama
Turecké papriky s rýží
Fotogalerie:

Turecké papriky s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na dovolené v Turecku mi místní speciality velice chutnaly, některé jsem se rozhodla vyzkoušet i doma.

Dana Rokytová, Písek

Ingredience

  • 8 ks bílé papriky
  • 1 hrnek rýže
  • 3 cibule
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 rajče
  • 4 lžičky cukr
  • 2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky pepř
  • 25 g rozinky
  • 4 snítky máta
  • 1/2 svazku kopr
  • 1 lžička skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

     Rýži propláchneme vlažnou vodou a scedíme. Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a vhodíme do pánve s rozpáleným olejem a orestujeme  dohněda. Potom přidáme rýži, osolíme a restujeme dalších 5 minut. Přidáme rajče, které jsme nakrájeli na kostky, pepř, cukr a zalijeme tři čtvrtě hrnkem teplé vody. Vše promícháme a přikryjeme pokličkou. Jakmile se směs začne vařit, ztlumíme plamen.

  2. krok2

    Po 10 až 15 minutách, až se vsákne voda, přidáme spařené rozinky, skořici a nasekanou mátu s koprem. Nyní stáhneme pánev z ohně, přikryjeme utěrkou a poklicí a necháme dojít dalších 30 minut. Potom směs ještě jednou promícháme a necháme zchladnout.

  3. krok3

    Mezitím omyjeme papriky a zbavíme je jádřinců. Naplníme je rýží a naskládáme do zapékací misky. Dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C dozlatova. 

  4. Takto připravené papriky podáváme studené jako předkrm nebo jako lehkou svačinku či večeři.


Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bulharské nudle

Bulharské nudle

Geniálně jednoduché a chutné jídlo! Věra Černevová, Praha
Všehochuť /07.11.08
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Slané francouzské koláče jsme si u nás velmi oblíbili. Tenhle nám zatím chutnal ...

Všehochuť /29.03.17
Placka s rajčaty

Placka s rajčaty

Velmi snadné.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Všehochuť /17.12.12
Plněná rajčata po italsku

Plněná rajčata po italsku

Výborný předkrm.
Adéla Pilařová, Rovensko pod Troskami
Všehochuť /18.05.11
Waldorfský kuřecí salát

Waldorfský kuřecí salát

Kuřecí maso, hroznové víno a lusky spojené pikantní zálivkou z plísňového sýra ...

Všehochuť /21.07.13
Salámová panna

Salámová panna

Zaručeně potěší oko i chuťové buňky každého muže. Lepší dárek nevymyslíš.
...
Všehochuť /07.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu