Reklama
Tříbarevné tiramisu
Fotogalerie:

Tříbarevné tiramisu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Ingredience

  • 2 lžičky instantní kávy
  • 40 ml rumu
  • 400 g smetany ke šlehání
  • 400 g pomazánkového másla bez příchuti
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžička kakaa + na posypání
  • 150 g piškotů
  • 100 ml vaječného koňaku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme silnou kávu, kterou necháme vychladnout a poté do ní nalijeme rum.

  2. V jedné misce ze smetany ušleháme šlehačku. Ve druhé misce utřeme pomazánkové máslo společně s cukrem. K máslu zlehka přidáme ušlehanou smetanu.

  3. Směs rozdělíme na 3 přibližně stejné části. První část smícháme se lžičkou kakaa.

  4. Druhou část smícháme s vaječným likérem. Třetí část ponecháme v původním složení.

  5. Na dno sklenky dáme piškoty a pak podle fantazie vrstvíme všechny části krému. Dezert na závěr bohatě posypeme kakaem a podáváme ho důkladně vychlazený.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát s mořskými plody

Těstovinový salát s mořskými plody

Vše můžeš posypat sekanou petrželkou. Jana Hromádková, Strakonice
Všehochuť /26.09.16
Bezmasé jarní závitky

Bezmasé jarní závitky

Zkus si připravit čínskou specialitu.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.12
Kubánské kungri

Kubánské kungri

Kubánci tento pokrm podávají jako přílohu ke klasickému steaku.
Hana Koptová, Doksy
...
Všehochuť /01.09.08
Zapečený hrášek

Zapečený hrášek

Bulharská specialita, která se u nás zabydlela.

Klára Juránková, Vrané nad Vltavou

Všehochuť /23.05.14
Čínská čajová vejce

Čínská čajová vejce

Ponořená do nálevu vydrží v lednici pár dnů.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /10.04.16
Nudle po flocku

Nudle po flocku

Pro vegetariány nevař, ostatním bude chutnat. 
Barbora Balšínková, Orlová
Všehochuť /28.12.10
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama