Reklama
Reklama
Tříbarevné tiramisu
Fotogalerie:

Tříbarevné tiramisu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Ingredience

  • 2 lžičky instantní kávy
  • 40 ml rumu
  • 400 g smetany ke šlehání
  • 400 g pomazánkového másla bez příchuti
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžička kakaa + na posypání
  • 150 g piškotů
  • 100 ml vaječného koňaku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme silnou kávu, kterou necháme vychladnout a poté do ní nalijeme rum.

  2. V jedné misce ze smetany ušleháme šlehačku. Ve druhé misce utřeme pomazánkové máslo společně s cukrem. K máslu zlehka přidáme ušlehanou smetanu.

  3. Směs rozdělíme na 3 přibližně stejné části. První část smícháme se lžičkou kakaa.

  4. Druhou část smícháme s vaječným likérem. Třetí část ponecháme v původním složení.

  5. Na dno sklenky dáme piškoty a pak podle fantazie vrstvíme všechny části krému. Dezert na závěr bohatě posypeme kakaem a podáváme ho důkladně vychlazený.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici. Veronika Kuchařová, Rakovník
Všehochuť /25.02.17
Pirohy se škvarky

Pirohy se škvarky

Vůbec nevadí, že jsou bez masa. Chutnají skvěle!

Helena Součková, Humpolec

Všehochuť /11.06.17
Pizza z kynutého těsta s tyrolským špekem a domácími žampiony

Pizza z kynutého těsta s tyrolským špekem a domácími žampiony

Kynuté těsto je základ a ingredience obměňuj dle nálady.

Zdeňka Vitová, Liberec

Všehochuť /21.08.13
Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Nejlépe ti bude chutnat s rýží.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /26.02.16
Boloňské ragú

Boloňské ragú

Podáváme je se špagetami, sypané sýrem a bazalkou.

Růžena Zimová, Uherský ...

Všehochuť /15.11.16
Mravenci na stromě

Mravenci na stromě

Taštičky mají původ v čínské kuchyni.

Hana Šťastná, Praha

Všehochuť /06.02.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama