Reklama
Reklama
Treska  po italsku
Fotogalerie:

Treska po italsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připomeň si chuť dovolené

Podle receptu Taťány Kuriko z Králova Dvoru

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 filety z čerstvé tresky (po 150 g)
  • 2 lžíce másla
  • 50  g strouhanky (mleté nahrubo)
  • 25  g nasekaných vlašských ořechů
  • 3 lžíce sekané petrželové natě
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička
  • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • sůl, pepř
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 500  g cherry rajčátek na stonku
  • salátové listy na zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme trochou olivového oleje. Filety položíme na plech stranou s kůží dolů. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  2. Ve větší pánvi rozpustíme máslo a zbylý olivový olej a strouhanku s ořechy krátce opražíme.

  3. Směs sejmeme z ohně a smícháme s petrželovou natí, prolisovaným stroužkem česneku a nadrobno nasekanou chilli papričkou.

  4. Nakonec přidáme citronovou kůru a šťávu a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn nebo jiné čerstvé bylinky.

  5. Cherry rajčátka omyjeme a osušíme. Rybí maso pokryjeme připravenou směsí a spolu s rajčátky pečeme ve vyhřáté troubě 25–30 minut, dokud krusta nezezlátne. Podáváme ozdobené listy čerstvého salátu.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ruské pelmeně

Ruské pelmeně

Zakysaná smetana dodá jídlu tu správnou chuť. Moje žena si nedává máslo, protože je ...
Všehochuť /05.04.12
Kantonské kuře

Kantonské kuře

Směs kuřecího masa, rýže a zeleniny pochází z asijské kychyně.

Jana Lichá, Brno

Všehochuť /07.01.17
Holandské řízky z hlívy

Holandské řízky z hlívy

Vynikající a zdravé řízečky i pro návštěvu.
Jiřina Řezníčková, Praha
...
Všehochuť /27.09.11
Citronové tiramisu

Citronové tiramisu

Úžasná variace skvělé klasiky.

Eliška Kajetánová, Plzeň

Všehochuť /02.09.16
Oblíbené hrnkové knedlíky

Oblíbené hrnkové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zvládne je každý.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /12.11.17
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama