Reklama
Tradiční řecká musaka
Fotogalerie:

Tradiční řecká musaka

Zdeňka Vítová
Zdeňka Vítová
Liberec

Chceš-li propadnout kouzlu řecké kuchyně, vyzkoušej tradiční musaku.

Zdeňka Vítová, Liberec

Ingredience

  • 500 g mleté maso
  • 400 g brambory
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 6 ks velká zralá rajčata
  • 2 ks rajčatový protlak
  • 3 ks cibule
  • 1/2 palice česnek
  • dle chuti olivový olej
  • 350 ml mléko
  • 150 g máslo
  • 150 g hladká mouka
  • dle chuti mletá skořice
  • dle chuti muškátový oříšek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do vymaštěného pekáčku naskládej na centimetrové plátky nakrájené brambory. Lehce je okořeň skořicí a solí. Lilek také nakrájej na centimetrové plátky a osol jej z obou stran, nech 5 min vypotit a poté osuš papírovým ubrouskem. Mezitím nakrájej na centimetrové plátky cuketu.

  2. Plátky lilku a cukety osmaž na pánvi s olivovým olejem, poté ochuť skořicí, pepřem a solí, a přendej na brambory do pekáčku.

  3. V pánvi rozehřej olivový olej a nech zesklovatět pokrájenou cibulku, přidej mleté maso. K měkkému masu přidej na kostičky nasekaná a oloupaná rajčata, rajský protlak a utřený česnek. Směs dochuť solí, pepřem, skořicí a muškátovým oříškem. Dus zhruba 45 minut a poté směs rozprostři do pekáčku na plátky lilku a cukety.

  4. Připrav bešamelovou omáčku z másla a hladké mouky, ke které přidávej postupně mléko, dokud se nevytvoří smetanově bílá omáčka, odstav ze sporáku a dochuť pepřem, solí a muškátovým oříškem a nalij do pekáčku na masovou směs. Musaku peč v předehřáté troubě cca 50 minut, na závěr posyp strouhaným parmezánem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Holandský guláš

Holandský guláš

Proč se tomuto guláši říká holandský, nevím, ale je jednoduchý a hlavně moc dobrý. ...
Všehochuť /18.01.13
Krůtí mls na karí

Krůtí mls na karí

Hlavně musí být hodně omáčky.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /26.05.16
Pikantní kefty se sýrem

Pikantní kefty se sýrem

Báječná šťavnatá pochoutka z jednoho pekáče.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /16.11.13
Tagliatelle s masovými koulemi

Tagliatelle s masovými koulemi

Vyzkoušej toto báječné italské jídlo.
Linda Kroupová, Prostějov
Všehochuť /01.09.13
Choucroute-alsaské zelí

Choucroute-alsaské zelí

Francouzské jídlo, které stojí za vyzkoušení...

Zdena Blahotová, Olomouc

Všehochuť /27.02.16
Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Celá rodina si oblíbila toto velmi jednoduché zeleninové jídlo.
Helena Vebrová, Kolín...
Všehochuť /17.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu