Reklama
Reklama
Tradiční řecká musaka
Fotogalerie:

Tradiční řecká musaka

Zdeňka Vítová
Zdeňka Vítová
Liberec

Chceš-li propadnout kouzlu řecké kuchyně, vyzkoušej tradiční musaku.

Zdeňka Vítová, Liberec

Ingredience

  • 500 g mleté maso
  • 400 g brambory
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 6 ks velká zralá rajčata
  • 2 ks rajčatový protlak
  • 3 ks cibule
  • 1/2 palice česnek
  • dle chuti olivový olej
  • 350 ml mléko
  • 150 g máslo
  • 150 g hladká mouka
  • dle chuti mletá skořice
  • dle chuti muškátový oříšek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do vymaštěného pekáčku naskládej na centimetrové plátky nakrájené brambory. Lehce je okořeň skořicí a solí. Lilek také nakrájej na centimetrové plátky a osol jej z obou stran, nech 5 min vypotit a poté osuš papírovým ubrouskem. Mezitím nakrájej na centimetrové plátky cuketu.

  2. Plátky lilku a cukety osmaž na pánvi s olivovým olejem, poté ochuť skořicí, pepřem a solí, a přendej na brambory do pekáčku.

  3. V pánvi rozehřej olivový olej a nech zesklovatět pokrájenou cibulku, přidej mleté maso. K měkkému masu přidej na kostičky nasekaná a oloupaná rajčata, rajský protlak a utřený česnek. Směs dochuť solí, pepřem, skořicí a muškátovým oříškem. Dus zhruba 45 minut a poté směs rozprostři do pekáčku na plátky lilku a cukety.

  4. Připrav bešamelovou omáčku z másla a hladké mouky, ke které přidávej postupně mléko, dokud se nevytvoří smetanově bílá omáčka, odstav ze sporáku a dochuť pepřem, solí a muškátovým oříškem a nalij do pekáčku na masovou směs. Musaku peč v předehřáté troubě cca 50 minut, na závěr posyp strouhaným parmezánem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bulharská rajčata

Bulharská rajčata

Recept jsem si dovezla z dovolené. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /01.10.13
Italská kuřecí kapsa

Italská kuřecí kapsa

Když neseženete salám Felino, dejte jiný suchý italský salám.

Veronika Poláčková, ...

Všehochuť /24.11.12
Domácí švýcarky

Domácí švýcarky

Jsou z kynutého těsta.
Věra Poklopová, Kolín
Všehochuť /05.12.08
Osvěžující řecký salát

Osvěžující řecký salát

Tento salát zasytí a nepřibereš po něm.
Anežka Marelová,
Frýdlant nad...
Všehochuť /20.10.10
„Bejlíz“

„Bejlíz“

Nejlepší je, pokud ho necháme odležet.
Soňa Ďuriančiková, Bělá pod Bezdězem
Všehochuť /07.10.11
Smažené rýžové nudle

Smažené rýžové nudle

S rýžovými nudlemi musíme zacházet opatrně, abychom je nerozvařili.

Iva Císařová, ...

Všehochuť /22.01.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama