Reklama
Toskánské kuřátko
Fotogalerie:

Toskánské kuřátko

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Zajímavá chuť, minimální práce s vařením – to jsou nesporné výhody tohoto jídla.
Marie Školníková, České Budějovice

Ingredience

  • koření grilovací
  • 50 ml olej olivový
  • 4 čtvrky kuřecí prsa
  • svazek pórek
  • 2 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Směs koření promícháme s olejem a každou čtvrtku důkladně potřeme. Štávu z jednoho citronu vymačkáme a maso s ní polijeme. Dáme péct do předehřáté trouby. Zvolna pečeme přibližně hodinu. Dobře vyčištěný pórek nakrájíme šikmo na špalíčky a druhý citron na osminky. Kousky pórku a citronu přidáme ke kuřeti zhruba po půl hodině pečení. Hotové kuřecí čtvrtky servírujeme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minutková kachní prsa

Minutková kachní prsa

Brusinkovo-rybízový dip připravíš smícháním stejného dílu brusinkového džemu ...
Všehochuť /21.10.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
Bulharské nudle

Bulharské nudle

Geniálně jednoduché a chutné jídlo!
Věra Černevová, Praha
Všehochuť /07.11.08
Špagety s ořechovým pestem

Špagety s ořechovým pestem

Recept patří mezi známé italské předkrmy.

Olga Pysarenko, Praha

Všehochuť /24.06.13
Sýr labneh

Sýr labneh

Hodí se do pomazánek i k zelenině.

Yvonne Urbanová, Všetaty

Všehochuť /23.09.13
Pochoutka ze Sardinie

Pochoutka ze Sardinie

Malloreddus lze nahradit mušličkami.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /31.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu