Reklama
Reklama
Tortillové košíky
Fotogalerie:

Tortillové košíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Veroniky Krajánkové z Kutné Hory

Ingredience

  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 4 rajčata
  • 2 červené cibule
  • 2 bílé cibule
  • 4 větší salátové listy
  • 4 tortillové placky
  • olej, sůl a pepř dle potřeby
  • 400 g mletého hovězího masa

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata očistíme, okurku oloupeme a rovněž nakrájíme na drobné kostičky. Cibule oloupeme.

  2. Červené nakrájíme na proužky, bílé nadrobno. Salátové listy omyjeme a vodu otřepeme. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

  3. Tortillovou placku napěchujeme do rendlíku tak, aby vytvořila košík, vložíme do předehřáté trouby a necháme stát asi 2–3 minuty. Stejným způsobem připravíme zbylé placky. Takto upravené drží tvar a lze je plnit směsí.

  4. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme bílou cibuli dozlatova. Poté přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a opékáme rovněž dozlatova.

  5. Do každého tortillového košíku upravíme salátový list, pak přidáme střídavě kousky paprik, rajčat, okurky, červené cibule a nakonec přidáme masovou směs.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí teriyaki

Hovězí teriyaki

Tato omáčka je výborná na grilované maso. Lída Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /09.05.16
Taštičky po čínsku

Taštičky po čínsku

Zkus použít koupené plastové formičky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /11.10.13
Rýžové lečo

Rýžové lečo

Sytá středomořská večeře v naší rodině přijde vhod.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
...
Všehochuť /23.09.08
Bulharské zelí

Bulharské zelí

Jídlo z mé rodné země, zelí upečené v troubě. 
Yavor Stoyanov, Jinočany
Všehochuť /28.12.10
Losos pečený na zelenině  a nových bramborách

Losos pečený na zelenině a nových bramborách

Ryby se snažím připravovat co nejčastěji a je pravda, že losos je mezi nimi ...

Všehochuť /06.11.16
Plněné kalamáry

Plněné kalamáry

Zajímavá kombinace chutí.

Zdena Bendová, Děčín

Všehochuť /29.05.16
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama