Reklama
Toast se slaninou a vejcem
Fotogalerie:

Toast se slaninou a vejcem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Ingredience

  • podle potřeby rozpuštěné máslo
  • 12  plátků toastového chleba
  • 12  plátků anglické slaniny
  • 12 vajec
  • trocha soli a čerstvě mletého pepře
  • zelený pórek nebo petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Formu na muffiny lehce vymažeme máslem. Válečkem rozválíme toastový chléb na tenké plátky a z  každého vykrojíme kolečko o průměru 11 cm.

  2. Kolečka překrojíme na půl a do každého důlku vmáčkneme poloviny řeznou stranou dolů. 

  3. Okraje chleba potřeme rozpuštěným máslem. Na pánvi opečeme dokřupava plátky anglické slaniny.

  4. Do všech chlebem vyložených formiček dáme plátek opečené slaniny a do každé rozklepneme vejce.

  5. Osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C asi na 15–20 minut, dokud bílek není pevný. Po upečení ozdobíme petrželkou. Muffiny podáváme ihned po upečení, nenecháváme je vychladnout.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné kalamáry

Plněné kalamáry

Zajímavá kombinace chutí. Zdena Bendová, Děčín
Všehochuť /29.05.16
Španělská paella

Španělská paella

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit ...

Všehochuť /22.06.18
Thajská polévka s nudlemi

Thajská polévka s nudlemi

Servíruj ji ve stylových miskách.
Lucie Škorpíková, Praha
Všehochuť /09.11.10
Čínský zázvorový čaj

Čínský zázvorový čaj

Virózám vzdoruji jen díky zázračné síle zázvoru.
Vlastimila Kušková, Žebrák
...
Všehochuť /01.03.10
Vídeňský zákusek

Vídeňský zákusek

Tento recept jsem získal od dobrých známých. Zalíbil se mi i proto, že jde krásně ...
Všehochuť /22.12.08
Čínská polévka

Čínská polévka

Když je někdo v rodině nachlazený‚ připravuji mu tuto polévku‚ protože kuřecí...
Všehochuť /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu