Reklama
Tiramisu
Fotogalerie:

Tiramisu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Existuje víc receptů na známý italský dezert, mně se osvědčil tento. Je lehký a lahodný. 
Eva Zelinková, Mělník

Ingredience

  • piškoty cukrářské
  • 1 lžíce rum
  • želatina
  • 50 g cukr moučkový
  • 250ml espresso

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Polovinu piškotů, asi 10 ks, naskládáme na dno formy. Kávu smícháme s likérem nebo rumem a piškoty touto směsí pokapeme. Měly by dobře nasáknout a změknout. Podle návodu na obalu připravíme želatinu a smícháme ji s mascarpone a cukrem. Polovinu nalijeme na piškoty.
  2. Překryjeme dalšími piškoty, opět zalijeme kávou s likérem a navrstvíme mascarpone. Vše dáme ztuhnout do chladničky nejlépe přes noc. Nakonec povrch hustě poprášíme kakaem a krájíme ostrým nožem na porce.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová směs po sicilsku

Zeleninová směs po sicilsku

Na Sicílii se podává spíše jako předkrm, ale pro nás se hodí spíše jako lehká ...
Všehochuť /01.11.15
Alpská polévka

Alpská polévka

Silný vývar tě postaví na nohy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /11.04.15
Tvarohová pomazánka s japonskou makrelou

Tvarohová pomazánka s japonskou makrelou

Připravuji ji, když má přijít návštěva.
Květa Hošková, Vratimov
Všehochuť /23.01.11
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Kuřecí prsa v tandoori

Kuřecí prsa v tandoori

Podle receptu

Hedviky Kalistové z Brna

Všehochuť /10.11.18
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu