Reklama
Thajské nudle Pad Thai
Fotogalerie:

Thajské nudle Pad Thai

Aneta Válová

Praha

Vynikající nudle, které v Thajsku vaří na každém rohu.

Aneta Válová, Praha

Ingredience

  • 250-300 g rýžové nudle
  • 2 lžíce olej
  • 300 g kuřecí maso
  • 2 ks větší mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • 1 červená paprika
  • několik listů čínského zelí
  • 2 vejce
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 chilli paprička
  • šťáva z 1 limetky
  • 50 g klíčky fazolí mungo
  • 1 lžička třtinový cukr
  • dle chuti čerstvý koriandr
  • 3 lžíce rybí omáčka
  • 7 lžic omáčka Pad Thai

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle uvaříme podle návodu, scedíme je a necháme v malém množství vlažné vody, aby se neslepily.Ve woku rozpálíme olej a orestujeme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Pak maso vyjmeme a uchováváme v teple.

  2. Do woku přidáme na dlouhé nudličky nakrájenou mrkev, červenou papriku, čínské zelí nakrájené na čtverečky, jarní cibulku a krátce restujeme (zelenina by měla být na skus).

  3. Rozklepneme vejce a rozmícháme je se zeleninou. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou chilli papričku, šťávu z limetky a cukr.

  4. Scezené nudle dáme ke směsi do woku a vše důkladně zamícháme. Nakonec vlijeme rybí omáčku a omáčku Pad Thai, přisypeme čerstvý nakrájený koriandr a klíčky fazolí mungo. Krátce ve směsi promícháme a na prudkém plameni vše ještě orestujeme i s nudlemi.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské  maso

Čínské maso

Maso si nakládám i 3–4 dny předem. Pro nečekanou návštěvu mám rychlý oběd. ...
Všehochuť /16.07.12
Torta salata

Torta salata

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /10.01.18
Staročeský trdelník

Staročeský trdelník

Trdelník můžeme také posypat mletými oříšky a naplnit ho vanilkovou zmrzlinou.

...

Všehochuť /16.11.17
Indické khičri

Indické khičri

Fazole mungo chutnají jako zelený hrášek.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Všehochuť /19.06.15
Bramborový koláč se špenátem

Bramborový koláč se špenátem

Když je sezona mladých kopřiv, přidej hrst kopřivových listů do špenátu.


Hana ...

Všehochuť /09.04.17
Bulharské „čušky“

Bulharské „čušky“

Jednoduché‚ rychlé a velmi chutné ‚‚čušky‘‘ jsem se naučila od své ...
Všehochuť /17.12.10
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama