Reklama
Thajská rýže
Fotogalerie:

Thajská rýže

Zdena Konečná

Klášterec nad Ohří
Rýže připravená tak trochu po orientálním způsobu je vítaná změna. Všem mým strávníkům chutná a nejčastěji ji vařím například ke kuřecí pečínce.
Zdena Konečná, Klášterec nad Ohří

Ingredience

  • 1/4 balíčku nudle rýžové
  • 1 hrnek rýže
  • 1 lžíce podravka
  • 2 lžičky kari

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Dlouhozrnnou rýži propláchneme. Do kastrolu dáme trošku oleje‚ přisypeme hrst vlasových nudlí a opražíme je dohněda. Přidáme rýži‚ promícháme a zalijeme vodou v poměru 1:2. Přimícháme lžíci podravky‚ sůl a karí. Rýži uvaříme doměkka a podáváme s klasicky upečeným kuřetem‚ případně jiným minutkovým masem. Na talíři posypeme čerstvým na kolečka nakrájeným pórkem nebo jarní cibulkou.Ozdobíme čtvrtkami rajčete.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Platýs po francouzsku

Platýs po francouzsku

Jsem si jistá, že si pochutnáš, víno podávej i k jídlu. Jana Remková, ...
Všehochuť /14.12.14
Zapékaná čekanka

Zapékaná čekanka

Poprvé jsem tuto dobrotu ochutnala u přátel v Holandsku. Říkají tomu čikori. Čekanka je...
Všehochuť /13.08.08
Indické khičri

Indické khičri

Fazole mungo chutnají jako zelený hrášek.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Všehochuť /19.06.15
Sangria s ovocem

Sangria s ovocem

Je to výborné pohoštění hlavně v horkých letních dnech.

Marie Čáslavská, ...

Všehochuť /05.07.16
Pizza se třemi sýry a olivami

Pizza se třemi sýry a olivami

Základem je vždy kvalitní těsto, proto si ho dělám raději sama doma.

Lenka Moudrá, ...

Všehochuť /14.04.16
Domácí paštika s brusinkami

Domácí paštika s brusinkami

Už nikdy nechci kupovanou paštiku. Ta domácí je jednička‚ navíc je její příprava ...
Všehochuť /14.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu