Reklama
Thajská rýže
Fotogalerie:

Thajská rýže

Zdena Konečná

Klášterec nad Ohří
Rýže připravená tak trochu po orientálním způsobu je vítaná změna. Všem mým strávníkům chutná a nejčastěji ji vařím například ke kuřecí pečínce.
Zdena Konečná, Klášterec nad Ohří

Ingredience

  • 1/4 balíčku nudle rýžové
  • 1 hrnek rýže
  • 1 lžíce podravka
  • 2 lžičky kari

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Dlouhozrnnou rýži propláchneme. Do kastrolu dáme trošku oleje‚ přisypeme hrst vlasových nudlí a opražíme je dohněda. Přidáme rýži‚ promícháme a zalijeme vodou v poměru 1:2. Přimícháme lžíci podravky‚ sůl a karí. Rýži uvaříme doměkka a podáváme s klasicky upečeným kuřetem‚ případně jiným minutkovým masem. Na talíři posypeme čerstvým na kolečka nakrájeným pórkem nebo jarní cibulkou.Ozdobíme čtvrtkami rajčete.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Irské plněné kotlety

Irské plněné kotlety

Na talíře ještě můžeš dát kopeček brusinkového džemu. Evelína Macharová, ...
Všehochuť /16.08.17
Kuřátko z Bordeaux

Kuřátko z Bordeaux

Podáváme s brambory se smetanou a smaženou cibulkou.

Katka Sudová, Litvínov

Všehochuť /14.06.15
Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Netradiční maso v tradiční úpravě.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.03.13
Italská tomatová polévka

Italská tomatová polévka

Kdo tuto polévku vyzkouší, zamiluje se.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /11.04.13
Kuřecí po thajsku

Kuřecí po thajsku

Můj recept je rychlý a jednoduchý. Suroviny se dají běžně koupit, jsou sice ...
Všehochuť /12.12.08
Tyrolské rösti

Tyrolské rösti

Nemáš hřiby? Vař s hlívou!

Podle receptu Zdeňky Trhalové z Karlových Varů


Všehochuť /15.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu