Reklama
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy
Fotogalerie:

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou slov: „orecchio“ (ucho) a „etto“ (malý). V Apulii na jihu Itálie jsou tyto těstoviny tradiční pochoutkou. Připravují se nejčastěji se zeleninou, především s rajčaty a brokolicí.


Podle receptu Olgy Zíchové z Liberce

Ingredience

  • 300 g kedlubnových listů
  • sůl, pepř
  • trocha oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ančovička
  • 300 g orecchiette
  • strouhanka dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Listy krátce povaříme v osolené vodě, slijeme (vodu ponecháme), propláchneme studenou vodou a nasekáme.

  2. V pánvi na oleji osmahneme nasekaný česnek. Přidáme kedlubnové listy a ančovičku a restujeme asi 5 minut.

  3. Mezitím uvaříme orecchiette ve vodě po kedlubnových listech. Po uvaření je vhodíme k listům a restujeme ještě asi 2 minuty. Osolíme, opepříme. Podáváme sypané strouhankou.

Tip redakce

DOMÁCÍ JSOU NEJ
Připravit si orecchiette není složité. Vyžaduje to jen trochu víc času, ale ta chuť za to stojí! Na bezvaječné těstoviny je potřeba 450 g mouky semolina a 240 ml teplé vody. – Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu. Vypracujeme nelepivé těsto. Vytvarujeme kouli a těsto necháme 10 minut odpočinout. – Těsto překrájíme na několik dílů. Z každého vyválíme váleček o tloušťce asi 1 cm a rozkrájíme ho po 2 mm. Každý kousek palcem rozmáčkneme, vzniknou ouška (orecchiette). Těstoviny necháme minimálně 2 hodiny odpočinout (ještě lépe přes noc). Vaříme v osolené vodě asi 10 minut.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Langoše

Langoše

Tento recept mě nikdy nezklamal. Libuše Kyselá, Libina
Všehochuť /07.03.13
Paella

Paella

Když nežiješ u moře, vyjde tě paella draze, ale jednou za čas to stojí za to. Je ...

Všehochuť /28.09.17
Rajčatová omáčka na těstoviny

Rajčatová omáčka na těstoviny

Nejraději používám penne.

Kateřina Marková, Brno

Všehochuť /19.09.13
Daal s lilkem

Daal s lilkem

Připrav si čočku, jak ji vaří v Indii.
Terezie Kouřilová, Zlín
Všehochuť /17.12.10
Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Chutnají líp než koupené a jsou levnější.
Dalila Mochalová, Liberec
Všehochuť /26.01.10
Plněné vinné listy

Plněné vinné listy

Oblíbená a tradiční pochoutka z Bulharska, odkud pocházím.
Vasil Černev, ...
Všehochuť /20.10.09
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama