Reklama
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy
Fotogalerie:

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou slov: „orecchio“ (ucho) a „etto“ (malý). V Apulii na jihu Itálie jsou tyto těstoviny tradiční pochoutkou. Připravují se nejčastěji se zeleninou, především s rajčaty a brokolicí.


Podle receptu Olgy Zíchové z Liberce

Ingredience

  • 300 g kedlubnových listů
  • sůl, pepř
  • trocha oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ančovička
  • 300 g orecchiette
  • strouhanka dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Listy krátce povaříme v osolené vodě, slijeme (vodu ponecháme), propláchneme studenou vodou a nasekáme.

  2. V pánvi na oleji osmahneme nasekaný česnek. Přidáme kedlubnové listy a ančovičku a restujeme asi 5 minut.

  3. Mezitím uvaříme orecchiette ve vodě po kedlubnových listech. Po uvaření je vhodíme k listům a restujeme ještě asi 2 minuty. Osolíme, opepříme. Podáváme sypané strouhankou.

Tip redakce

DOMÁCÍ JSOU NEJ
Připravit si orecchiette není složité. Vyžaduje to jen trochu víc času, ale ta chuť za to stojí! Na bezvaječné těstoviny je potřeba 450 g mouky semolina a 240 ml teplé vody. – Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu. Vypracujeme nelepivé těsto. Vytvarujeme kouli a těsto necháme 10 minut odpočinout. – Těsto překrájíme na několik dílů. Z každého vyválíme váleček o tloušťce asi 1 cm a rozkrájíme ho po 2 mm. Každý kousek palcem rozmáčkneme, vzniknou ouška (orecchiette). Těstoviny necháme minimálně 2 hodiny odpočinout (ještě lépe přes noc). Vaříme v osolené vodě asi 10 minut.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza se sýrem s modrou plísní

Pizza se sýrem s modrou plísní

Upečeno podle receptu Veroniky Vlčkové z Tábora
Všehochuť /22.01.18
Vepřové maso po srbsku

Vepřové maso po srbsku

Netradiční úprava a jídlo z jednoho ‚‚hrnce‘‘.


Pavla Tomanová, Orlová

...
Všehochuť /21.08.15
Naložený  brusinkový  hermelín

Naložený brusinkový hermelín

Necháme v chladu rozležet.

Jana Hromádková, Děčín

Všehochuť /01.11.16
Rakouský salát z nových brambor

Rakouský salát z nových brambor

Na tento salát se nejlépe hodí brambory varného typu A nebo B, já použila červené ...

Všehochuť /02.10.16
Nepečené fíkové cukroví

Nepečené fíkové cukroví

Jestliže ti chuť fíků tak úplně nesedí, můžeš zkusit toto cukroví připravit z ...
Všehochuť /23.12.13
Králík na olivách

Králík na olivách

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /03.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama