Reklama
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy
Fotogalerie:

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou slov: „orecchio“ (ucho) a „etto“ (malý). V Apulii na jihu Itálie jsou tyto těstoviny tradiční pochoutkou. Připravují se nejčastěji se zeleninou, především s rajčaty a brokolicí.


Podle receptu Olgy Zíchové z Liberce

Ingredience

  • 300 g kedlubnových listů
  • sůl, pepř
  • trocha oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ančovička
  • 300 g orecchiette
  • strouhanka dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Listy krátce povaříme v osolené vodě, slijeme (vodu ponecháme), propláchneme studenou vodou a nasekáme.

  2. V pánvi na oleji osmahneme nasekaný česnek. Přidáme kedlubnové listy a ančovičku a restujeme asi 5 minut.

  3. Mezitím uvaříme orecchiette ve vodě po kedlubnových listech. Po uvaření je vhodíme k listům a restujeme ještě asi 2 minuty. Osolíme, opepříme. Podáváme sypané strouhankou.

Tip redakce

DOMÁCÍ JSOU NEJ
Připravit si orecchiette není složité. Vyžaduje to jen trochu víc času, ale ta chuť za to stojí! Na bezvaječné těstoviny je potřeba 450 g mouky semolina a 240 ml teplé vody. – Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu. Vypracujeme nelepivé těsto. Vytvarujeme kouli a těsto necháme 10 minut odpočinout. – Těsto překrájíme na několik dílů. Z každého vyválíme váleček o tloušťce asi 1 cm a rozkrájíme ho po 2 mm. Každý kousek palcem rozmáčkneme, vzniknou ouška (orecchiette). Těstoviny necháme minimálně 2 hodiny odpočinout (ještě lépe přes noc). Vaříme v osolené vodě asi 10 minut.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chilli krevety s rýží

Chilli krevety s rýží

Ryby a dary moře Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /01.07.18
Kuřecí směs Chop Suey

Kuřecí směs Chop Suey

Je to tak dobré, že nikdy nemáme dost!

Helena Tajcová, Litoměřice

Všehochuť /17.06.16
Slovenské šúlance

Slovenské šúlance

Jednoduché jídlo s mnoha podobami.

Kateřina Porubská, Dolinky, Slovensko

Všehochuť /04.10.13
Domácí burger s arabskou vůní

Domácí burger s arabskou vůní

V arabském stylu je krásně provoněný kořením a bylinkami.

Martina ...

Všehochuť /07.07.16
Francouzský salát s kozím sýrem

Francouzský salát s kozím sýrem

Podáváme s toasty potřenými česnekem.

Helena Ctiradová, Plzeň

Všehochuť /30.03.16
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /25.07.18
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama