Reklama
Reklama
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy
Fotogalerie:

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou slov: „orecchio“ (ucho) a „etto“ (malý). V Apulii na jihu Itálie jsou tyto těstoviny tradiční pochoutkou. Připravují se nejčastěji se zeleninou, především s rajčaty a brokolicí.


Podle receptu Olgy Zíchové z Liberce

Ingredience

  • 300 g kedlubnových listů
  • sůl, pepř
  • trocha oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ančovička
  • 300 g orecchiette
  • strouhanka dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Listy krátce povaříme v osolené vodě, slijeme (vodu ponecháme), propláchneme studenou vodou a nasekáme.

  2. V pánvi na oleji osmahneme nasekaný česnek. Přidáme kedlubnové listy a ančovičku a restujeme asi 5 minut.

  3. Mezitím uvaříme orecchiette ve vodě po kedlubnových listech. Po uvaření je vhodíme k listům a restujeme ještě asi 2 minuty. Osolíme, opepříme. Podáváme sypané strouhankou.

Tip redakce

DOMÁCÍ JSOU NEJ
Připravit si orecchiette není složité. Vyžaduje to jen trochu víc času, ale ta chuť za to stojí! Na bezvaječné těstoviny je potřeba 450 g mouky semolina a 240 ml teplé vody. – Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu. Vypracujeme nelepivé těsto. Vytvarujeme kouli a těsto necháme 10 minut odpočinout. – Těsto překrájíme na několik dílů. Z každého vyválíme váleček o tloušťce asi 1 cm a rozkrájíme ho po 2 mm. Každý kousek palcem rozmáčkneme, vzniknou ouška (orecchiette). Těstoviny necháme minimálně 2 hodiny odpočinout (ještě lépe přes noc). Vaříme v osolené vodě asi 10 minut.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Japonský losos

Japonský losos

Nemáš-li vločky nori, rozemni v ruce nori na přípravu sushi. Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /21.06.12
Pikantní maxipirohy

Pikantní maxipirohy

Na 1 porci počítám 1 piroh, jsou opravdu syté.

Veronika Marková, Český Těšín

Všehochuť /18.05.17
Římský květák

Římský květák

Italskou chuť vyčarují bylinky a parmazán.
Šárka Medáčková, Děčín
Všehochuť /27.01.09
Vepřový vývar s palačinkovými závitky

Vepřový vývar s palačinkovými závitky

Chceš-li návštěvu či rodinu překvapit něčím zajímavějším, než jsou obyčejné ...
Všehochuť /26.03.10
Krůtí na karí s cuketou a lilkem

Krůtí na karí s cuketou a lilkem

S přítelem máme moc rádi indickou a vůbec asijskou kuchyni. Krůtí maso se ...

Všehochuť /07.09.16
Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Zkaramelizovaná cibule je křehká a lahodná.

Hana Fialková, Hodonín

Všehochuť /29.09.13
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama