Reklama
Těstovinový nákyp s mletým masem
Fotogalerie:

Těstovinový nákyp s mletým masem

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín

Tento recept pochází ze středomořské kuchyně a je velmi jednoduchý.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 250 g těstovinová rýže
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 500 g mleté maso (1/2 vepřové, 1/2 hovězí)
  • olivový olej
  • 4 lžíce zakysaná smetana
  • 1 konzerva - 450 g zavařovaná rajčata
  • 1/2 lžičky mletá skořice
  • 2 lžičky mletá paprika sladká
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžička tymián
  • 200 g plátkový sýr (nebo strouhaný)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme skořicí, paprikou, pepřem a solí, přidáme nasekaná rajčata a ještě 5 minut vše podusíme.
  2. Těstovinovou rýži uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci olivového oleje. Uvařenou rýži propláchneme studenou vodou, scedíme a promícháme se zakysanou smetanou.
  3. Do zapékací mísy dáme polovinu těstovin, na ně rozprostřeme polovinu masové směsi a vše ještě jednou zopakujeme. Horní vrstvu masa posypeme tymiánem a poklademe plátky sýra.

  4. Dáme zapéct asi na 30 minut do trouby.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové kotletky v mexickém stylu

Vepřové kotletky v mexickém stylu

Pikantní salsa dodá každému masíčku skvělou chuť. Můžeš ale zvolit i nepálivé...
Všehochuť /16.08.17
Houbový paprikáš

Houbový paprikáš

Zeleninový pokrm s houbami.
Martin Valent, Kladno
Všehochuť /04.05.10
Kuřecí stehna po sevillsku

Kuřecí stehna po sevillsku

Dej si se mnou dobrý zdravý oběd.
Milca Vatlavicová, Velešín
Všehochuť /20.02.10
Lehký koláč se žampiony

Lehký koláč se žampiony

Zapékané dobroty máme u nás doma moc rádi, zkouším tedy různé recepty. Tenhle je...
Všehochuť /27.05.10
Orientální žebírka

Orientální žebírka

Pikantní marináda jim dodává zajímavou příchuť.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /31.01.16
Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Příprava nemůže být jednodušší – všechny suroviny se vaří najednou a je ...

Všehochuť /06.05.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama