Reklama
Tatranská colakáva
Fotogalerie:

Tatranská colakáva

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tenhle recept mám od dědy a on ho získal od číšníka kdysi na dovolené v Tatrách. Proto je to Tatranská colakáva.
Mirek Adámek, Praha

Ingredience

  • 2 lžičky káva instantní
  • šťáva citrónová
  • 1 Coca Cola
  • led

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Do vyšší sklenice nasypeme kávu a zalijeme šťávou z citronu. Poté opatrně doléváme hodně vychlazenou colou – tvoří se hustá pěna. Doplníme ledem a slámkou a popíjíme. Cola se tam kvůli pěně nedá nalít hned celá, proto hostům dáme zbylou colu v lahvi a každý si pak dolévá.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Balkánské jehněčí kefty

Balkánské jehněčí kefty

Romana Trošková, Chlumec
Všehochuť /24.07.18
Americké cukroví

Americké cukroví

Sladké cukroví, které mlsají děti v USA.
Eva Obadalová, Valašské Klobouky
Všehochuť /30.07.10
Melounový džem

Melounový džem

Sklenice s džemem skladujeme v chladu.

Marcela Kašíková, Odry

Všehochuť /20.08.16
Vepřové s pórkem po čínsku

Vepřové s pórkem po čínsku

Kombinace surovin je trochu neobvyklá, ale chuť je skvělá.

Helena Hájková, Vysoká ...

Všehochuť /21.01.15
Svěží italská minestrone

Svěží italská minestrone

Recept na tuto polévku jsem si přivezla z Itálie.

Lucie Zimová, Uherský ...

Všehochuť /06.01.16
Italské lasagne s kuřecím masem a jižní zeleninou

Italské lasagne s kuřecím masem a jižní zeleninou

Příprava sice trvá déle, ale stojí to za to.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
...
Všehochuť /10.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu