Reklama
Tatranská colakáva
Fotogalerie:

Tatranská colakáva

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tenhle recept mám od dědy a on ho získal od číšníka kdysi na dovolené v Tatrách. Proto je to Tatranská colakáva.
Mirek Adámek, Praha

Ingredience

  • 2 lžičky káva instantní
  • šťáva citrónová
  • 1 Coca Cola
  • led

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Do vyšší sklenice nasypeme kávu a zalijeme šťávou z citronu. Poté opatrně doléváme hodně vychlazenou colou – tvoří se hustá pěna. Doplníme ledem a slámkou a popíjíme. Cola se tam kvůli pěně nedá nalít hned celá, proto hostům dáme zbylou colu v lahvi a každý si pak dolévá.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

„Bejlíz“

„Bejlíz“

Nejlepší je, pokud ho necháme odležet. Soňa Ďuriančiková, Bělá pod Bezdězem
Všehochuť /07.10.11
Karpatské lečo

Karpatské lečo

Nejen pro milovníky Karpat.

Lucie Haklová, Příbram

Všehochuť /03.07.17
Paella

Paella

Když nežiješ u moře, vyjde tě paella draze, ale jednou za čas to stojí za to. Je ...

Všehochuť /28.09.17
Jalapeňo poppers s čedarem

Jalapeňo poppers s čedarem

Tento recept mám od kamaráda, který rok pobýval v Mexiku. Je to téměř jejich národní ...

Všehochuť /15.03.13
Enchilados

Enchilados

Pokud nebudou jíst děti, nezapomeň přidat chilli.
Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /20.12.11
Italské lasagne s mletým masem a rajčaty

Italské lasagne s mletým masem a rajčaty

Příprava italských lasagní s mletým masem a rajčaty se může zdát složitá, ale ...
Všehochuť /25.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu