Taštičky s překvapením
Fotogalerie:

Taštičky s překvapením

Veronika Chrzová

Litvínov
Můžeš je jíst teplé i studené – obě varianty jsou vynikající. Raději je připravuji z dvojité dávky, aby bylo dost pro všechny.
Veronika Chrzová, Litvínov

Ingredience

  • Těsto
  • 1 těsto listové
  • Náplň
  • 2-3 cibule
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g maso mleté
  • 250 g žampiony čerstvé
  • 100 g niva
  • trochu kečup
  • špetka pepř
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdřív si připravíme náplň: na oleji orestujeme nakrájenou cibuli‚ přidáme mleté maso‚ sůl a pepř a nakonec nadrobno pokrájené žampiony. Vše smažíme asi 5 minut.
  2. Těsto rozdělíme na tři díly, ze kterých postupně vyválíme slabou placku. Pak ji rozkrájíme na čtverce (podle toho‚ jak chceme mít taštičky velké).
  3. Na čtverečky klademe náplň‚ kousky nivy a kečup. Poté okraje přimáčkneme vidličkou‚ dáme na plech a pečeme asi 20 minut při 180 °C.

    TIP: Jestliže ti nevadí česnek, přidej do náplně 1–2 rozetřené stroužky. Žampiony můžeš nahradit čerstvými lesními houbami nebo hlívou.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Cannelloni s mletým masem

Cannelloni s mletým masem

Na plnění používám užší kávovou lžičku.Jsou opravdu skvělé.

Erika Kostková,...

Všehochuť /16.06.16
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Zkaramelizovaná cibule je křehká a lahodná.

Hana Fialková, Hodonín

Všehochuť /29.09.13
Tyrolské ragú

Tyrolské ragú

Dělám ji přesně podle receptu od kamaráda z Rhodosu. Liší se tím,
že ...

Všehochuť /03.02.16
Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Poprvé jsem ji ochutnala ve Španělsku.

Erika Uchytilová, Praha

Všehochuť /28.09.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama