Reklama
Reklama
Taštičky s překvapením
Fotogalerie:

Taštičky s překvapením

Veronika Chrzová

Litvínov
Můžeš je jíst teplé i studené – obě varianty jsou vynikající. Raději je připravuji z dvojité dávky, aby bylo dost pro všechny.
Veronika Chrzová, Litvínov

Ingredience

  • Těsto
  • 1 těsto listové
  • Náplň
  • 2-3 cibule
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g maso mleté
  • 250 g žampiony čerstvé
  • 100 g niva
  • trochu kečup
  • špetka pepř
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdřív si připravíme náplň: na oleji orestujeme nakrájenou cibuli‚ přidáme mleté maso‚ sůl a pepř a nakonec nadrobno pokrájené žampiony. Vše smažíme asi 5 minut.
  2. Těsto rozdělíme na tři díly, ze kterých postupně vyválíme slabou placku. Pak ji rozkrájíme na čtverce (podle toho‚ jak chceme mít taštičky velké).
  3. Na čtverečky klademe náplň‚ kousky nivy a kečup. Poté okraje přimáčkneme vidličkou‚ dáme na plech a pečeme asi 20 minut při 180 °C.

    TIP: Jestliže ti nevadí česnek, přidej do náplně 1–2 rozetřené stroužky. Žampiony můžeš nahradit čerstvými lesními houbami nebo hlívou.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské chlebíčky

Italské chlebíčky

Mažeme je jen tenkou vrstvou másla. Lenka Pražáková, Sušice
Všehochuť /19.08.15
Panenka plněná játry s mrkvovým pyré

Panenka plněná játry s mrkvovým pyré

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /25.02.18
Rajčatová omáčka na těstoviny

Rajčatová omáčka na těstoviny

Nejraději používám penne.

Kateřina Marková, Brno

Všehochuť /19.09.13
Francouzská se žampiony

Francouzská se žampiony

Nech se inspirovat a připrav si lehkou polévku plnou vůní a jemné chuti zeleniny.
Klára ...
Všehochuť /31.10.12
Vepřové po řecku

Vepřové po řecku

Koření si vozím z Řecka, nádherně voní.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /16.06.15
Skotská vejce

Skotská vejce

Překvap své přátele originálním obědem.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /26.01.10
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama