Reklama
Reklama
Taštičky s překvapením
Fotogalerie:

Taštičky s překvapením

Veronika Chrzová

Litvínov
Můžeš je jíst teplé i studené – obě varianty jsou vynikající. Raději je připravuji z dvojité dávky, aby bylo dost pro všechny.
Veronika Chrzová, Litvínov

Ingredience

  • Těsto
  • 1 těsto listové
  • Náplň
  • 2-3 cibule
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g maso mleté
  • 250 g žampiony čerstvé
  • 100 g niva
  • trochu kečup
  • špetka pepř
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdřív si připravíme náplň: na oleji orestujeme nakrájenou cibuli‚ přidáme mleté maso‚ sůl a pepř a nakonec nadrobno pokrájené žampiony. Vše smažíme asi 5 minut.
  2. Těsto rozdělíme na tři díly, ze kterých postupně vyválíme slabou placku. Pak ji rozkrájíme na čtverce (podle toho‚ jak chceme mít taštičky velké).
  3. Na čtverečky klademe náplň‚ kousky nivy a kečup. Poté okraje přimáčkneme vidličkou‚ dáme na plech a pečeme asi 20 minut při 180 °C.

    TIP: Jestliže ti nevadí česnek, přidej do náplně 1–2 rozetřené stroužky. Žampiony můžeš nahradit čerstvými lesními houbami nebo hlívou.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava
Všehochuť /22.02.19
Kuře na řecký způsob

Kuře na řecký způsob

Křupavé kuřátko s jablky nemá chybu.
Zdenka Sedláková, Polička
Všehochuť /23.09.08
Balkánské souvlaki

Balkánské souvlaki

Podávej se sklenicí dobrého vína.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /23.07.13
Krůtí roládka s rajčaty

Krůtí roládka s rajčaty

Dietní maso lze nahradit i vepřovou kotletou.

Petra Geletičová, Smidary

Všehochuť /06.07.16
Špagety s krevetami

Špagety s krevetami

Moje dcera by je nejraději jedla každý den.

Petra Dušková, Třebíč


Všehochuť /12.01.16
Dušené krevety s karí rýží

Dušené krevety s karí rýží

Tuto dobrotu doporučuji všem milovníkům krevet.
Radomír Drahoš, Sokolov
Všehochuť /20.10.09
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama