Restované taštičky z nudlového těsta plněné masovou směsí. Podáváme je s čerstvou zeleninou a bazalkovým dipem.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Ingredience
- Náplň:
- 1 vejce
- 200g mleté vepřové maso
- 1 lžíce petrželová nať
- 3 stroužky česnek
- 2 žampiony
- podle chuti sůl a pepř
- Těsto:
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 250 g hladká mouka
- 1 lžíce voda
- 1 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme masovou náplň. Umeleme maso, nejlépe z vepřové krkovičky, a vložíme ho do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem, najemno nasekanými žampiony, vajíčkem a petrželkou. Dochutíme solí a pepřem a necháme v chladu rozležet.
-
Z mouky, soli, vajec, oleje a vody vypracujeme těsto, které si rozválíme na plát vysoký 2 mm. Z těsta vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm, na které klademe asi lžičku masové náplně. V polovině přehneme a spojíme pomocí prstů.
-
Naplněné taštičky vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Hotové je scedíme a necháme okapat.
-
Na rozpálené pánvi taštičky krátce orestujeme na oleji. Podáváme s čerstvou zeleninou a bylinkovými dipy.