Reklama
Tapenáda z černých oliv
Fotogalerie:

Tapenáda z černých oliv

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Česneku můžeš dát i víc, záleží na chuti.

Vlasta Drhelová, Chrudim

Ingredience

  • 250 g černých oliv
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • 4 ančovičky z konzervy
  • 125 ml olivového oleje + na pokapání bagety
  • podle chuti citronová šťáva
  • špetka pepře
  • 1 bageta
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Černé olivy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy z ančoviček rozmixujeme. Za stálého mixování přidáváme tenkým praménkem olivový olej. Směs ochutíme citronovou šťávou a pepřem, dáme do misky, přikryjeme fólií a dáme do chladu.

  2. Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se vsákl. Potřeme je tapenádou a ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polenta per tutti

Polenta per tutti

Neboli polenta pro všechny - často se servíruje na velkém talíři, ze kterého jí celá ...
Všehochuť /04.09.13
Krevety s nudlemi

Krevety s nudlemi

Vynikající a přitom zdravé!
Jaruška Kollárová, Horní Bučice
Všehochuť /15.01.11
Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

Pokud dodržíš zdlouhavý postup vaření‚ budeš odměněn lahodnou polévkou vhodnou pro...
Všehochuť /30.03.10
Špenátové panzerotti

Špenátové panzerotti

Neboli kynuté italské šátečky, které se většinou smaží. Odlehčená varianta je z ...

Všehochuť /03.04.13
Gemerské kuličky

Gemerské kuličky

Gemer je kraj na jihu středního Slovenska.

Jaroslava Ferenczová, Havířov

Všehochuť /06.10.13
Irská medová šunka s hřebíčkem

Irská medová šunka s hřebíčkem

Svého času jsem pracovala jako au-pair v irském Dublinu. V rodině si velmi ...
Všehochuť /19.10.10
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama