Reklama
Tapenáda z černých oliv
Fotogalerie:

Tapenáda z černých oliv

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Česneku můžeš dát i víc, záleží na chuti.

Vlasta Drhelová, Chrudim

Ingredience

  • 250 g černých oliv
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • 4 ančovičky z konzervy
  • 125 ml olivového oleje + na pokapání bagety
  • podle chuti citronová šťáva
  • špetka pepře
  • 1 bageta
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Černé olivy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy z ančoviček rozmixujeme. Za stálého mixování přidáváme tenkým praménkem olivový olej. Směs ochutíme citronovou šťávou a pepřem, dáme do misky, přikryjeme fólií a dáme do chladu.

  2. Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se vsákl. Potřeme je tapenádou a ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Sezona dýní je konečně tady. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /01.12.14
Maďarská zelná polévka

Maďarská zelná polévka

Každý rok navštěvujeme maďarské lázně a nemůžeme si vynachválit jak termální ...
Všehochuť /20.08.08
Pomazánka z brynzy a čerstvé pažitky

Pomazánka z brynzy a čerstvé pažitky

Slovenskou klasiku ovoněla čerstvá bylinka.
Alena Černínová, Ostrava
Všehochuť /30.07.09
Slané dortíčky s paštikovým krémem

Slané dortíčky s paštikovým krémem

Proč by měly být jednohubky vždycky jen z rohlíků, salámu a sýra? Tyhle se ...
Všehochuť /19.06.13
Sushi

Sushi

Tohle exotické jídlo vypadá i chutná skvěle a přitom je opravdu jednoduché ...
Všehochuť /20.12.10
Holandské řízky z hlívy

Holandské řízky z hlívy

Vynikající a zdravé řízečky i pro návštěvu.
Jiřina Řezníčková, Praha
...
Všehochuť /27.09.11
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama