Reklama
Tapenáda z černých oliv
Fotogalerie:

Tapenáda z černých oliv

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Česneku můžeš dát i víc, záleží na chuti.

Vlasta Drhelová, Chrudim

Ingredience

  • 250 g černých oliv
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • 4 ančovičky z konzervy
  • 125 ml olivového oleje + na pokapání bagety
  • podle chuti citronová šťáva
  • špetka pepře
  • 1 bageta
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Černé olivy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy z ančoviček rozmixujeme. Za stálého mixování přidáváme tenkým praménkem olivový olej. Směs ochutíme citronovou šťávou a pepřem, dáme do misky, přikryjeme fólií a dáme do chladu.

  2. Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se vsákl. Potřeme je tapenádou a ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzský koláč s cibulí

Francouzský koláč s cibulí

Jsem invalidní, cestovat nemůžu, tak aspoň zkouším zahraniční recepty. Radana ...
Všehochuť /21.04.13
Čorba

Čorba

Je to druh polévky, která se vaří na Balkáně. Můžeš přidat i hrst fazolí.
Lída ...
Všehochuť /09.07.12
Zapečené gnocchi

Zapečené gnocchi

Sytý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /28.11.12
Rakouský salát z nových brambor

Rakouský salát z nových brambor

Na tento salát se nejlépe hodí brambory varného typu A nebo B, já použila červené ...

Všehochuť /02.10.16
Francouzský koláč s pórkem

Francouzský koláč s pórkem

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /28.02.17
Středomořský květák

Středomořský květák

Do strouhanky můžeš dát strouhaný parmazán.


Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /24.03.17
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama