Reklama
Tajga s bramboráčky
Fotogalerie:

Tajga s bramboráčky

Jana Janečková

Duchcov

Je to prostě ‚‚žrádýlko‘‘, jinak se to říct nedá.

Jana Janečková, Duchcov

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g vepřová kýta
  • na orestování tuk
  • špetka sůl, pepř a chilli
  • 1 lžička solamyl
  • 1 rajčatový protlak
  • 3 hrsti burské oříšky
  • 1 stroužek česnek
  • Na bramboráčky
  • 10 nastrouhané brambory
  • 2 stroužky česnek
  • špetka pepř
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžíce majoránka
  • 1 vejce
  • asi 6 lžic hladká mouka
  • na smažení tuk

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájené na nudličky orestujeme na rozpáleném tuku. Osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli, rajčatový protlak, nastrouhaný česnek a burské oříšky. Ve chvíli, kdy maso „pustí šťávu“, ho nepatrně podlijeme vodou a necháme ho změknout. Poté zaprášíme lžičkou solamylu a za stálého míchání asi 1 minutu směs dovaříme.
  2. Bramboráčky připravíme obvyklým způsobem a pak je osmažíme na pánvi na rozpáleném tuku. Podáváme s masovou směsí.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rigatoni s kapustou

Rigatoni s kapustou

Aleš Grünberg, Zlín
Všehochuť /29.01.18
Špagety aglio olio e peperoncino

Špagety aglio olio e peperoncino

Italská klasika: minimum surovin, maximum chuti.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /06.05.17
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Pizza se smetanou

Pizza se smetanou

Někdy ji sypu čerstvým tymiánem.

Eva Jonášová, Jihlava

Všehochuť /19.09.13
Kuřecí polévka po italsku

Kuřecí polévka po italsku

Fantastická polévka, která v zimě zahřeje a v létě osvěží.

Lenka Svobodová, Brno

Všehochuť /27.06.12
Karpatské lečo

Karpatské lečo

Nejen pro milovníky Karpat.

Lucie Haklová, Příbram

Všehochuť /03.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu