Reklama
Tagliatelle s brokolicí a houbami
Fotogalerie:

Tagliatelle s brokolicí a houbami

Lenka Neumanová

Kamenice

Brokolici vaříme krátce, pak zůstane svěže zelená.

Lenka Neumanová, Kamenice

Ingredience

  • 250 g brokolice
  • trocha soli
  • 300 g žampiony
  • 2 ks šalotka
  • 1 lžíce máslo
  • pepř
  • 1 lžička solčanka
  • 140 g smetana
  • 4 lžičky strouhaný parmazán
  • 400 g těstoviny tagliatelle
  • na ozdobu hoblinky parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a vaříme ve slané vodě maximálně 5 minut. Když je uvařená, slijeme ji a ještě propláchneme studenou vodou. Zatím oloupeme žampiony a nakrájíme je na osminy, šalotky nakrájíme nadrobno.

  2. krok2

    Máslo rozehřejeme v hrnci, zpěníme cibulku, opečeme žampiony a zalijeme asi
    200–300  ml vody. Vše dusíme v nezakrytém hrnci. Dochutíme pepřem a solčankou. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu  a nakonec ještě vmícháme najemno nastrouhaný parmazán.

  3. V osolené vodě uvaříme těstoviny. Brokolici vmícháme do omáčky, kterou přelijeme hotové těstoviny, a nakonec dozdobíme parmazánem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /19.02.20
Japonské rizoto se saké

Japonské rizoto se saké

Saké je japonsky losos i víno.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /15.06.15
3 druhy pomazánek

3 druhy pomazánek

Moje žena sice velmi ráda vaří, ale o Vánocích má velký shon, a tak někdy v kuchyni ...
Všehochuť /27.08.10
Cuketa v sýrové krustě a avokádový dip

Cuketa v sýrové krustě a avokádový dip

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /20.09.19
Hrách po uhersku

Hrách po uhersku

Podle receptu

Vlastimily Štěrbové z Loučné nad Desnou

Všehochuť /27.01.19
Indický čočkový  sambár s lilkem

Indický čočkový sambár s lilkem

Pro indickou kuchyni je typické hojné používání více druhů voňavého koření.

Petra ...

Všehochuť /01.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu