Reklama
Sýrová roláda
Fotogalerie:

Sýrová roláda

Jana Kociánová

Bobrová
Připravuji ji pravidelně na oslavy.
Jana Kociánová, Bobrová

Ingredience

  • 12 plátků sýr tvrdý
  • 200 g šunka
  • 130 g máslo pomazánkové
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 vejce vařená
  • proužky paprika
  • sůl a pepř podle chuti
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme máslo‚ majonézu‚ hořčici‚ petrželku a nadrobno posekaná vejce, osolíme a opepříme.
  2. Na plech s pečicím papírem naskládáme plátky sýra tak‚ aby se asi 1 cm překrývaly. Vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a počkáme‚ až se sýr v místech překrytí spojí. Stáhneme na vál. Sloupneme papír a plát dáme na jiný.
  3. Sýr pokryjeme šunkou‚ rozetřeme pomazánku a na kraj položíme proužky papriky. Pomocí pečicího papíru pevně svineme do rolády a stáhneme‚ celou ji zabalíme a dáme ztuhnout.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cannelloni s mangoldem

Cannelloni s mangoldem

Listy si pěstuji sama. Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Všehochuť /21.09.13
Americká grilovaná žebírka

Americká grilovaná žebírka

Pro partu chlapů ta nejlepší lahůdka.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Všehochuť /20.09.15
„Bejlíz“

„Bejlíz“

Nejlepší je, pokud ho necháme odležet.
Soňa Ďuriančiková, Bělá pod Bezdězem
Všehochuť /07.10.11
Oblíbené hrnkové knedlíky

Oblíbené hrnkové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zvládne je každý.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /12.11.17
Drůbeží rizoto

Drůbeží rizoto

K masu můžeš přidat rozmačkaný česnek.

Kateřina Malá, Krumlov

Všehochuť /30.08.16
Kuřecí křidélka v thajské marinádě

Kuřecí křidélka v thajské marinádě

Trochu štiplavá, ale nádherně voní a skvěle chutná.

Ondřej Mikeš, Jihlava

Všehochuť /05.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu