Reklama
Sýr labneh
Fotogalerie:

Sýr labneh

Yvonne Urbanová

Všetaty

Hodí se do pomazánek i k zelenině.

Yvonne Urbanová, Všetaty

Ingredience

  • 4 velký plnotučný bílý jogurt
  • 1 smetana 30 %
  • sůl na dochucení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    V misce metlou rozmícháme jogurt se solí a smetanou. Pak směs necháme zhruba 10 minut ustát, aby se sůl řádně rozložila. Potom ji nalijeme do čistého plátýnka‚ kterým  jsme vystlali misku nebo cedník. Plátýnko zavážeme provázkem a pověsíme je na den a půl tak, aby mohla volně odkapávat syrovátka. Já osobně je věším na madlo od kuchyňské skříňky nad dřezem.

  2. Hotový sýr dáme do kelímku a uchováváme v chladničce. Po odkapání syrovátky bude sýr přibližně tak velký, že se vejde do jednoho kelímku od velkého jogurtu.

  3. Labneh podáváme s pečivem nebo stejně jako na Středním východě‚ kde sýr vytvarují do požadovaného tvaru a uprostřed udělají důlek. Tam nalijí trochu olivového oleje a nahoru rozloží  černé olivy.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americký salát

Americký salát

Hodí se jako zdravá příloha k masu. Jana Marková, Litoměřice
Všehochuť /12.02.15
Tefteli

Tefteli

Recept jsem získala od své kamarádky.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /08.04.14
Pangasius  v alobalu

Pangasius v alobalu

Když se dám čas od času do vaření, sáhnu po tomto receptu.
Pavel Ryšavý, ...
Všehochuť /04.09.09
Pesche ripiene - Plněné broskve

Pesche ripiene - Plněné broskve

Vynikající italská delikatesa.

Tereza Zubková, Frýdek-Místek

Všehochuť /07.08.12
Cibulačka

Cibulačka

Víš, jak je cibule zdravá? Pro mě to dřív byla jen zelenina, po které mi páchne z úst....
Všehochuť /11.08.08
Řecký salát se sýrem feta

Řecký salát se sýrem feta

Dana Koutková, Lhota

Všehochuť /29.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu