Reklama
Světové jogurty
Fotogalerie:

Světové jogurty

Jan Matějovský

Praha
Zkus si doma připravit některou ze známých variant na téma jogurt. Proč si pochutnávat jen v restauraci, když je to tak jednoduché.
Jan Matějovský, Praha

Ingredience

  • banány
  • 1 kelímek jogurt
  • skořice
  • cukr krupice
  • meruňky
  • karamel

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Americký jogurt (viz hlavní foto): na lžíci másla lehce orestujeme meruňky s banánem. Vložíme do jogurtu. Směs posypeme skořicovým cukrem a zalijeme karamelem. Kdo má rád sladší, ještě si přisladí, kdo má rád zdobení, přidá čepici šlehačky.Tuto specialitu podáváme teplou.
  2. krok2
    Bulharský jogurt:
    kozí sýr
    černé olivy
    olivový olej
    saturejka
     
    Bulharský jogurt : má být s kozím sýrem, můžeme ale použít i jiný druh sýra, který máme rádi. Nakrájíme sýr, přidáme černé olivy a malou lžičku olivového oleje. Jako zelené koření se nejlépe hodí saturejka. Vše smícháme, necháme hodinku rozležet v lednici a jednotlivé porce podáváme na salátovém listě s tmavým chlebem. Tato večeře nemá chybu.
  3. krok3
    Egyptský jogurt:
    čerstvý zázvor
    mrkev
    máta
     
    Egyptský jogurt : nastrouháme menší hromádku zázvoru, několikanásobně větší kopu mrkve a přidáme natrhané lístky máty. Vše smícháme s jogurtem a necháme odležet v ledničce, aby se chutě pěkně spojily. Egyptský jogurt podáváme s celozrnným pečivem.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí uzená polévka

Domácí uzená polévka

Dělám ji vždy, když potřebuju maso na šunkofleky. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /27.05.10
Citronový losos s indiánskou rýží

Citronový losos s indiánskou rýží

Divoká rýže je původním pokrmem indiánů.

Jana Fulínová, Kroměříž

Všehochuť /27.05.16
Rumunský boršč

Rumunský boršč

Mám rád maso a dávám přednost i masovým polévkám. Tahle je sice trochu ...
Všehochuť /30.03.10
Holštýnské karbanátky

Holštýnské karbanátky

I když je Holštýnsko známé spíš hovězím, karbanátky dělají z krůtího masa.

...

Všehochuť /20.09.13
Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Inspirovala mne balkánská kuchyně.

Blanka Jirásková, Tachov

Všehochuť /23.11.14
Bavorská zapečená klobása

Bavorská zapečená klobása

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý ...

Všehochuť /28.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu