Tradiční česká kuchyně je zpět na výsluní. Uvařit dobrou koprovku je umění, ale náš recept vám úspěch zaručí. Pokud si stále na hovězí s koprovou omáčkou netroufáte, pomůže vám přiložený videorecept, který vás provedeme krok za krokem. Uvaříte tu nejlepší koprovou omáčku, jakou jste kdy jedli.
NÁŠ TIP: PŘIPRAVTE SI NAPŘÍKLAD I KOPROVOU OMÁČKU PODLE NAŠEHO VIDEO RECEPTU
Suroviny
Postup
V hrnci přiveďte k varu litr vody s pokrájenou zeleninou a vložte maso. Osolte a vařte přiklopené doměkka asi 1 hodinu. Maso musí být potopené, proto občas přilévejte vodu. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké.
Vývar přeceďte a odměřte 500 ml. Zeleninu už nebudete potřebovat.
V hrnci na másle zpěňte mouku, až zesvětlá, tuto jíšku zalijte studeným mlékem a dobře rozšlehejte. Přilijte vývar a vařte asi 10 minut.
Přidejte smetanu, osolte, podle chuti mírně přikyselte a ještě asi 2 minuty vařte. Je-li omáčka příliš hustá, zřeďte ji vývarem.
Opláchnutý kopr otrhejte od tuhých stonků a nakrájejte najemno. Vmíchejte do omáčky a vypněte. Plátky masa s knedlíkem na talíři přelijte koprovou omáčkou a podávejte.
Něco navíc: Kdo to má rád, může omáčku podle chuti přisladit špetkou cukru.
Rada šéfkuchaře: Hovězí zadní se na tenhle způsob přípravy příliš nehodí, po dlouhém vaření by bylo příliš tuhé a suché. V každém případě ale kupujte maso z mladého býka. Když maso vložíte do horké vody, rychle se zatáhne a zůstane šťavnaté. Kopr přidávejte do omáčky až těsně před dokončením, aby jeho chuť zůstala intenzivní.
Komentáře