Reklama
Švédské kuličky
Fotogalerie:

Švédské kuličky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bez brusinek by to určitě nebylo ono.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 250 g vepřového masa
  • 250 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • podle chuti pepř a sůl
  • na smažení olej
  • 1 lžíce másla
  • podle chuti brusinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové a hovězí maso společně s cibulí umeleme. Přidáme vejce, dvě lžíce smetany, hladkou mouku, pepř a sůl. Vlhkýma rukama tvoříme malé kuličky, které opečeme ze všech stran na pánvi v malém množství oleje. Hotové kuličky vyjmeme a uchováme v teple.

  2. Do výpeku přidáme lžíci másla, zbylou smetanu, převaříme a dochutíme. Kuličky podáváme se smetanovým výpekem a brusinkami.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sushi maki

Sushi maki

Vyrobit si vlastní sushi vyžaduje trochu zkušeností. Eliška Martincová, Jihlava
Všehochuť /14.08.16
Vepřová roláda s bramborovými nočky

Vepřová roláda s bramborovými nočky

Po tomhle obídku se u nás oblizuje celá rodinka :-)

Lucie Zukalová, Havířov

Všehochuť /14.05.12
Kalamárový salát

Kalamárový salát

Tento salát se většinou připravuje z chobotnic, toto je o něco levnější a rychlejší ...

Všehochuť /17.08.13
Víkendový eintopf

Víkendový eintopf

Iva Trhoňová, Mouchnice

Všehochuť /17.02.18
Banánové daiquiri

Banánové daiquiri

Míchaný alkoholický koktejl z rumu a banánu.
Všehochuť /03.06.12
Gnocchi s vůní šalvěje

Gnocchi s vůní šalvěje

Pokud neseženeme italský krémový sýr crescenza nebo stracchino, můžeme gnocchi posypat ...

Všehochuť /28.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu