Bez brusinek by to určitě nebylo ono.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 250 g vepřového masa
- 250 g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- 250 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- podle chuti pepř a sůl
- na smažení olej
- 1 lžíce másla
- podle chuti brusinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřové a hovězí maso společně s cibulí umeleme. Přidáme vejce, dvě lžíce smetany, hladkou mouku, pepř a sůl. Vlhkýma rukama tvoříme malé kuličky, které opečeme ze všech stran na pánvi v malém množství oleje. Hotové kuličky vyjmeme a uchováme v teple.
-
Do výpeku přidáme lžíci másla, zbylou smetanu, převaříme a dochutíme. Kuličky podáváme se smetanovým výpekem a brusinkami.