Reklama
Švédská roštěná
Fotogalerie:

Švédská roštěná

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Ingredience

  • 500 g roštěná
  • trocha sardelové pasty
  • trocha pepře
  • trocha hladké mouky
  • kousek sádla
  • 1 cibule
  • 50 g slanina
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • 1 smetana
  • 50 g kapary

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Roštěnky naklepeme, okraje nakrojíme, potřeme sardelovou pastou, opepříme a poprášíme moukou. Na sádle osmahneme cibuli a slaninu, vložíme roštěnky a osmahneme je z obou stran. 

  2. Pak je zalijeme vodou, přidáme hořčici a dusíme, až jsou roštěnky měkké. Vodu necháme vydusit, podlijeme smetanou, přidáme kapary a ještě 5 minut povaříme. Omáčka musí být pikantně nakyslá. 

Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lasagne s ricottou a žampiony

Lasagne s ricottou a žampiony

Ricotta se do těchto lasagní hodí nejlíp, protože je lehce stravitelná. Můžeš ji ...
Všehochuť /02.05.17
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Pagáče jsou nelepší přímo za Slovenska, ale i tyhle jsou skvělé, třeba k polévce. ...

Všehochuť /07.12.12
Slepice po italsku

Slepice po italsku

Chci se podělit o svůj recept na jídlo, které nám doma moc chutná.
Sára Pešatová, ...
Všehochuť /24.05.11
Švédský mls

Švédský mls

Buchta je tak dobrá, že se o ni musím podělit.
Lenka Kudlová, Kuřim
Všehochuť /28.06.10
Pizza se třemi sýry a olivami

Pizza se třemi sýry a olivami

Základem je vždy kvalitní těsto, proto si ho dělám raději sama doma.

Lenka Moudrá, ...

Všehochuť /14.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu