Reklama
Sushi
Fotogalerie:

Sushi

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Vypadá to složitě, ale je to vlastně jednoduché.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 250 g syrová sushi rýže
  • trocha soli
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička cukr
  • 5 lžic vinný ocet
  • 1 balení mořské řasy nori
  • 50 g solená treska
  • 1 balení papriky trokolora
  • 1 okurka
  • 2 krabí tyčinky
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • trocha sójové omáčky
  • špetka zázvoru

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži propláchneme, uvaříme v osolené vodě s lžící oleje a necháme vychladnout. Smícháme 2 lžíce vody, cukr, sůl a 4 lžíce octa a vše promícháme s rýží. Potravinářskou fólii (odstřihneme cca 50 cm) přehneme na půl, aby byla silnější. Na ni položíme plát mořských řas, na něj dáme rýži, přičemž asi 3 cm na horním okraji necháme volné. Na rýži položíme proužek uzené tresky a pro větší barevnost také proužek zelené papriky. Plát pomocí fólie odspodu stáčíme směrem nahoru a pevně utahujeme. Nyní volný konec řasy potřeme vodou a poté dokončíme rolování – váleček „zalepíme“ (nikdy řasu nenamáčíme předem, zkroutí se).

  2. Stejně postupujeme i u dalších plátů, ale střídáme náplně – kousek okurky, krabí tyčinky, povařenou mrkev, vařené rozčtvrcené vejce. Podle fantazie prokládáme barevnou paprikou, sypeme petrželkou apod.Můžeme použít i další ingredience. Hotové rolky nakrájíme ostrým nožem na 6 dílků. Podáváme s omáčkou, kterou připravíme ze dvou dílů sójové omáčky, dvou dílů vody, jednoho dílu octa a špetky zázvoru.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzské karbanátky

Francouzské karbanátky

Můžeš je také upéct na plechu v troubě. Helena Císařová, Kladno
Všehochuť /06.01.13
Bylinkový quiche s rajčátky

Bylinkový quiche s rajčátky

Podle receptu

Katky Vlasákové z Litoměřic

Všehochuť /03.03.18
Koláč z ricotty s parmazánovou krustou

Koláč z ricotty s parmazánovou krustou

Upečeno podle receptu

Jana Kalouse z Ostravy

Všehochuť /26.01.18
Slané kremrolky

Slané kremrolky

Nebaví mě dělat chlebíčky se salátem pořád dokola. Zkouším novinky.
Eva Seidlová, ...
Všehochuť /11.10.11
Nudličky à la čína

Nudličky à la čína

Čína je nenáročné jídlo na přípravu a hlavně mnoha lidem chutná.

Renata ...

Všehochuť /21.07.16
Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

Pokud dodržíš zdlouhavý postup vaření‚ budeš odměněn lahodnou polévkou vhodnou pro...
Všehochuť /30.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu