Reklama
Sushi
Fotogalerie:

Sushi

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Vypadá to složitě, ale je to vlastně jednoduché.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 250 g syrová sushi rýže
  • trocha soli
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička cukr
  • 5 lžic vinný ocet
  • 1 balení mořské řasy nori
  • 50 g solená treska
  • 1 balení papriky trokolora
  • 1 okurka
  • 2 krabí tyčinky
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • trocha sójové omáčky
  • špetka zázvoru

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži propláchneme, uvaříme v osolené vodě s lžící oleje a necháme vychladnout. Smícháme 2 lžíce vody, cukr, sůl a 4 lžíce octa a vše promícháme s rýží. Potravinářskou fólii (odstřihneme cca 50 cm) přehneme na půl, aby byla silnější. Na ni položíme plát mořských řas, na něj dáme rýži, přičemž asi 3 cm na horním okraji necháme volné. Na rýži položíme proužek uzené tresky a pro větší barevnost také proužek zelené papriky. Plát pomocí fólie odspodu stáčíme směrem nahoru a pevně utahujeme. Nyní volný konec řasy potřeme vodou a poté dokončíme rolování – váleček „zalepíme“ (nikdy řasu nenamáčíme předem, zkroutí se).

  2. Stejně postupujeme i u dalších plátů, ale střídáme náplně – kousek okurky, krabí tyčinky, povařenou mrkev, vařené rozčtvrcené vejce. Podle fantazie prokládáme barevnou paprikou, sypeme petrželkou apod.Můžeme použít i další ingredience. Hotové rolky nakrájíme ostrým nožem na 6 dílků. Podáváme s omáčkou, kterou připravíme ze dvou dílů sójové omáčky, dvou dílů vody, jednoho dílu octa a špetky zázvoru.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perkenice

Perkenice

Skvělá polévka pro letní dny. Marcela Kaněrová, Náchod
Všehochuť /08.07.12
Dinosauří vajíčka

Dinosauří vajíčka

Vařená vejce obalená bramborovým těstem se sýrem a dozlatova osmažená v trojobalu.

...

Všehochuť /31.03.17
Burgundské hovězí

Burgundské hovězí

Manželovo oblíbené jídlo, vařím je podle receptu jeho maminky.

Alice Voborníková, ...

Všehochuť /02.02.15
Pochotutka z krevet a mušlí

Pochotutka z krevet a mušlí

Na dovolené u moře jsme si je zamilovali.

Jana Součková, Praha

Všehochuť /21.09.13
Krémová polévka z aljašského lososa

Krémová polévka z aljašského lososa

Lahodná a rychlá pochoutka z lososa.
Eva Králová, Praha
Všehochuť /25.06.12
Anglický pastýřský koláč

Anglický pastýřský koláč

Klasický pokrm z Anglie tě příjemně nasytí.

Olga Pysarenko, Brno

Všehochuť /15.04.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama