Reklama
Sushi
Fotogalerie:

Sushi

Michal Machurka

Úvaly
Tohle exotické jídlo vypadá i chutná skvěle a přitom je opravdu jednoduché a efektní, i když trochu dražší.
Michal Machurka, Úvaly

Ingredience

  • Suroviny
  • 360 ml voda
  • 1 lžíce ocet rýžový
  • 1 balení maso syrové na sushi
  • 3 pláty řasa mořská nori
  • 300 ml rýže japonská nishiki
  • Příloha
  • 10 ml omáčka sójová sushi
  • špetka wasabi křen

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do vroucí vody (bez soli!) dáme rýži. Přidáme lžíci octa a vaříme pod pokličkou půl hodiny. Pak rýži scedíme a necháme vystydnout.
  2. Na speciální bambusovou podložku (stojí asi 10 Kč, ale můžeš použít i alobal) položíme plát řasy nori. Na něj do vrchní třetiny, asi 1 cm od okraje, naneseme po celé šířce vrstvu rýže (připrav si k ruce misku se studenou vodou na oplachování rukou, protože rýže se hodně lepí).
  3. Doprostřed celého pruhu rýže položíme maso (ve speciálním balení jsou krab, sépie, kreveta a losos, vždy 4 ks od každého druhu), můžeš použít i jakoukoli čerstvou syrovou rybu.
  4. Řasu se surovinami svineme do ruličky, přebývající kousky odkrojíme.
  5. Krájíme na asi 1,5–2 cm silné porce, které skládáme na tác. Podáváme s pastou wasabi (existují různé druhy ostrosti) a sójovou omáčkou.

    TIP: K sushi se hodí japonské víno saké. Podávej je chlazené.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Banánové daiquiri

Banánové daiquiri

Míchaný alkoholický koktejl z rumu a banánu.
Všehochuť /03.06.12
Cannelloni se zelím

Cannelloni se zelím

Udělala jsem je v podstatě ze zbytků.

Veronika Marková, Český Těšín

Všehochuť /03.10.16
Lilkové lasagne

Lilkové lasagne

Zkus lasagne bez těstovin, uvidíš, že si je zamiluješ víc než ty klasické.

Jana ...

Všehochuť /27.08.17
Rybí filé po tyrolsu

Rybí filé po tyrolsu

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Pavla Csejteyová, Mutěnice
Všehochuť /05.01.09
Kuřecí roláda „Italia“

Kuřecí roláda „Italia“

Chci se s tebou podělit o recept na báječnou roládu.
Markéta Rambousková,...
Všehochuť /23.12.11
Halušky z kyšky

Halušky z kyšky

Velice jednoduché a rychlé jídlo.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /10.02.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama