Reklama
Sushi
Fotogalerie:

Sushi

Michal Machurka

Úvaly
Tohle exotické jídlo vypadá i chutná skvěle a přitom je opravdu jednoduché a efektní, i když trochu dražší.
Michal Machurka, Úvaly

Ingredience

  • Suroviny
  • 360 ml voda
  • 1 lžíce ocet rýžový
  • 1 balení maso syrové na sushi
  • 3 pláty řasa mořská nori
  • 300 ml rýže japonská nishiki
  • Příloha
  • 10 ml omáčka sójová sushi
  • špetka wasabi křen

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do vroucí vody (bez soli!) dáme rýži. Přidáme lžíci octa a vaříme pod pokličkou půl hodiny. Pak rýži scedíme a necháme vystydnout.
  2. Na speciální bambusovou podložku (stojí asi 10 Kč, ale můžeš použít i alobal) položíme plát řasy nori. Na něj do vrchní třetiny, asi 1 cm od okraje, naneseme po celé šířce vrstvu rýže (připrav si k ruce misku se studenou vodou na oplachování rukou, protože rýže se hodně lepí).
  3. Doprostřed celého pruhu rýže položíme maso (ve speciálním balení jsou krab, sépie, kreveta a losos, vždy 4 ks od každého druhu), můžeš použít i jakoukoli čerstvou syrovou rybu.
  4. Řasu se surovinami svineme do ruličky, přebývající kousky odkrojíme.
  5. Krájíme na asi 1,5–2 cm silné porce, které skládáme na tác. Podáváme s pastou wasabi (existují různé druhy ostrosti) a sójovou omáčkou.

    TIP: K sushi se hodí japonské víno saké. Podávej je chlazené.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tenká pizza na plech

Tenká pizza na plech

Dávám přednost tenkému těstu. Monika Klímová, Moravský Krumlov
Všehochuť /16.04.16
Schupfnudeln

Schupfnudeln

Je to specialita německé kuchyně.

Petra Geletičová, Sloupno

Všehochuť /02.05.13
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Havanské vepřové plátky na banánech

Havanské vepřové plátky na banánech

Ovoce dodá masu zvláštní jemnou chuť, šťávy by mělo být k rýži raději více.
...

Všehochuť /29.09.13
Zapečený hrášek

Zapečený hrášek

Bulharská specialita, která se u nás zabydlela.

Klára Juránková, Vrané nad Vltavou

Všehochuť /23.05.14
Mexická polévka se zázvorem

Mexická polévka se zázvorem

Můj přítel má rád i u polévek pikantnější chutě, a protože jsem mu chtěla udělat ...
Všehochuť /29.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu