Reklama
Sušenky z burákového másla
Fotogalerie:

Sušenky z burákového másla

Olga Vaňková

Staré Město
Rychlá mňamka k odpolední kávičce.
Olga Vaňková, Staré Město

Ingredience

  • 140 g burákové máslo
  • 140 g hera
  • 200 g moučkový cukr
  • 2 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 300 g hladká mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Utřeme burákové máslo, heru‚ cukry a vejce do pěny. Potom přidáme hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli.
  2. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu a dáváme je na vymazaný plech. Mírně je zploštíme vidličkou.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 7 minut do zlatohněda. Chvíli necháme na plechu‚ poté opatrně položíme chladnout na mřížku. Čerstvé jsou křupavé, pak zvláční.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jadranské řezy

Jadranské řezy

Hotový moučník musíme dát vychladit. Na zatížení (aby držel tvar) používám ...
Všehochuť /25.08.11
Pařížský pohár

Pařížský pohár

Použij ořechy, které máš nejraději.
Marie Šindlerová, Havlíčkův Brod
Všehochuť /23.12.11
Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Křupavá slaninka a cibulka dodá kotletám opravdový šmrnc, jasmínová rýže je zase...
Všehochuť /12.06.12
Švýcarské brambory

Švýcarské brambory

Dělám si je někdy i bez masa, jen se zeleninou.

Stáňa Hladíková, Plzeň

Všehochuť /27.09.13
Filé z tresky po srbsku

Filé z tresky po srbsku

Rybí maso je příjemně lehké, ideální na letní oběd.

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /11.07.17
Pizza

Pizza

Slaný koláč může mít spoustu podob, a proto se jím nikdy nepřejíme.
Katka Míková, ...
Všehochuť /09.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu