Reklama
Sušenky z burákového másla
Fotogalerie:

Sušenky z burákového másla

Olga Vaňková

Staré Město
Rychlá mňamka k odpolední kávičce.
Olga Vaňková, Staré Město

Ingredience

  • 140 g burákové máslo
  • 140 g hera
  • 200 g moučkový cukr
  • 2 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 300 g hladká mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Utřeme burákové máslo, heru‚ cukry a vejce do pěny. Potom přidáme hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli.
  2. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu a dáváme je na vymazaný plech. Mírně je zploštíme vidličkou.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 7 minut do zlatohněda. Chvíli necháme na plechu‚ poté opatrně položíme chladnout na mřížku. Čerstvé jsou křupavé, pak zvláční.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pina Colada

Pina Colada

Oblíbený míchaný alkoholický drink si můžeme jednoduše připravit i doma. Pavel ...
Všehochuť /01.12.12
Francouzské madlenky

Francouzské madlenky

Ke kávě neznám nic lepšího.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Všehochuť /27.02.17
Rýžové lečo

Rýžové lečo

Sytá středomořská večeře v naší rodině přijde vhod.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
...
Všehochuť /23.09.08
Kapustové závitky s rýží

Kapustové závitky s rýží

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /01.10.18
Polevka s uzeným a krupkami

Polevka s uzeným a krupkami

Je dobrá i s houbami, ale pak vynech kedlubnu.
Eliška Rybová, Dolní Přím
Všehochuť /08.07.12
Bavorská zapečená klobása

Bavorská zapečená klobása

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý ...

Všehochuť /28.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu