Reklama
Reklama
Šunkové carpaccio
Fotogalerie:

Šunkové carpaccio

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Ingredience

  • 1 žlutý cukrový meloun
  • 1 zralé mango
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky nasekaného koriandru
  • sůl a pepř
  • několik lístků rukoly
  • 200  g parmské šunky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Žlutý meloun podélně rozřízneme, odkrojíme čtyři plátky a ze zbytku vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Zralé mango rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme rovněž na drobné kostičky. Ovoce dáme do misky, přilijeme citronovou šťávu a olivový olej, přidáme nasekaný koriandr, podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

  3. Lístky rukoly opláchneme a vodu otřepeme.

  4. Parmskou šunku upravíme na dezertní talířky, poté přidáme dílky žlutého melounu a nakonec melounovo-mangovou salsu. Zdobíme lístky rukoly.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brašovská drobná vepřová pečeně

Brašovská drobná vepřová pečeně

Vynikající rumunská dobrota, která je však velmi populární i v Maďarsku. Otto ...
Všehochuť /27.05.12
Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře.

Alena...

Všehochuť /18.10.16
Českolipské masíčko

Českolipské masíčko

Výborné masíčko, které se hodí nejen k nedělnímu obědu.

Nikola Kratochvílová, ...

Všehochuť /18.03.12
Řecké zapečené nudle

Řecké zapečené nudle

Miluji vůni bylinek a koření.

Andrea Nowaková, Bohumín-Záblatí

Všehochuť /25.08.13
Hořčicové košíčky

Hořčicové košíčky

Pavel Zdárný, Praha

Všehochuť /25.07.18
Zapečené maďarské brambory

Zapečené maďarské brambory

Pikantní hostina

Připraveno podle receptu Daniely Palečkové z Prahy

Všehochuť /08.02.18
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama