Reklama
Studený letní boršč
Fotogalerie:

Studený letní boršč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tuto osvěžující polévku podáváme dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou.

Mirka Diblíková, Most

Ingredience

  • 500 g červené řepy
  • 2 mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 2 kuličky pepře
  • 2 lžíce másla
  • dle chuti sůl a pepř
  • 120 ml zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, řapíkatý celer zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na slabší půlkolečka, česnek prolisujeme.

  2. krok2

    Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vhodíme do něj cibuli, asi 5 minut ji restujeme, potom přidáme řepu, mrkev, celer a česnek. Vše restujeme dalších 5 minut, osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, hřebíček a pepř a přivedeme k varu. Pomalu vaříme asi hodinu, dokud zelenina nezměkne.

  3. krok3

    Vyjmeme bobkový list, hřebíček a celý pepř a necháme boršč vychladnout. Teprve pak ho dáme do lednice. Před podáváním ozdobíme zakysanou smetanou.

Tip redakce

Do boršče se hodí i cuketa, spařené hlávkové zelí, paprika, kedluben či tuřín. Můžeš ho ovonět koprem a okyselit citronovou šťávou.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Guacamole s nachos

Guacamole s nachos

Trocha svěží exotiky Podle receptu Lucie Grugerové z Prahy
Všehochuť /26.06.19
Pikantní mořské plody

Pikantní mořské plody

Miluji středomořskou kuchyni.
Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /04.09.09
Musaka

Musaka

Je moc dobrá právě upečená, ale i studená.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /01.10.13
Ananasové čatní

Ananasové čatní

Je výborné ke grilovanému masu, k sýrům a různým specialitám indické kuchyně.

Jitka ...

Všehochuť /04.08.16
Thajské kuře s chilli a limetkou

Thajské kuře s chilli a limetkou

Vždy je ten správný čas vyzkoušet něco exotického. Thajská kuchyně je prostě ...
Všehochuť /22.10.14
Rozmazlený losos

Rozmazlený losos

Rozmazlený těmi nejlepšími věcmi - sójovou omáčkou, sezamovým olejem a javorovým ...

Všehochuť /24.09.14
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama