Reklama
Studená jogurtová polévka
Fotogalerie:

Studená jogurtová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aby byla zajímavější, přidávám kapary.

Zdena Zajícová, Ostrava

Ingredience

  • 150 g karotky
  • 200 g brambor
  • 50 g šalotky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 200 g smetanového jogurtu
  • podle chuti sůl, pepř, cukr a citronová šťáva
  • podle potřeby pažitka a rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Karotku a brambory zvlášť uvaříme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou šalotku orestujeme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory a 10 minut povaříme.

  2. Polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a vychladíme. Hrášek 3–4 minuty povaříme v osolené vodě a rychle zchladíme. Potom vmícháme nakrájenou karotku, hrášek a smetanový jogurt. Zdobíme jogurtem, pažitkou a rukolou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Skvělé jemné rizoto. Terezie Vachová, Praha
Všehochuť /27.01.13
Tortilla  s olivami

Tortilla s olivami

Zeleninu můžeme obměňovat.

Radka Alexy, Dobřichovice

Všehochuť /05.02.14
Špecle s kuřetem  a s balkánskou omáčkou

Špecle s kuřetem a s balkánskou omáčkou

Vypadají trochu jako halušky, ale chutnají úplně jinak. Každopádně nebudeš litovat.

...

Všehochuť /07.11.16
Pečená drůbeží játra

Pečená drůbeží játra

Podávejte nejlépe s opečenými brambory.
Jana Remková, Orlová
Všehochuť /13.04.12
Houby v zelí po polsku

Houby v zelí po polsku

Těsně před koncem varu můžeš jídlo zakápnout trochou octa.

Kristýna Deverová,...

Všehochuť /05.09.17
Thajské balíčky

Thajské balíčky

Servíruj se sójovou omáčkou a wasabi.

Šárka Kobylková, Praha

Všehochuť /11.10.16
 

Nejnovější

Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...
Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
Roláda z vepřové kýty na víně

Roláda z vepřové kýty na víně

Vždy jsem se rolády bála, ale není to nic složitého.

Hana Kocourková, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Minutková kachní prsa

Minutková kachní prsa

Brusinkovo-rybízový dip připravíš smícháním stejného dílu brusinkového džemu ...

Všehochuť /21.10.17
Luciferské roštěnky

Luciferské roštěnky

Pikantní křehké masíčko si získá každý jazýček.

Zdeňka Vítová, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /20.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama