Reklama
Studená jogurtová polévka
Fotogalerie:

Studená jogurtová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aby byla zajímavější, přidávám kapary.

Zdena Zajícová, Ostrava

Ingredience

  • 150 g karotky
  • 200 g brambor
  • 50 g šalotky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 200 g smetanového jogurtu
  • podle chuti sůl, pepř, cukr a citronová šťáva
  • podle potřeby pažitka a rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Karotku a brambory zvlášť uvaříme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou šalotku orestujeme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory a 10 minut povaříme.

  2. Polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a vychladíme. Hrášek 3–4 minuty povaříme v osolené vodě a rychle zchladíme. Potom vmícháme nakrájenou karotku, hrášek a smetanový jogurt. Zdobíme jogurtem, pažitkou a rukolou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborovo-smetanové ragú

Bramborovo-smetanové ragú

Oblíbená večeře, o kterou se s nikým nepodělím. Jindřiška Horáková, ...
Všehochuť /07.07.13
Vejce Benedikt

Vejce Benedikt

Šárka Rašková, Sokolov

Všehochuť /01.02.18
Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře.

Alena...

Všehochuť /18.10.16
Hermelínový dortík

Hermelínový dortík

Připravuji ho několik kousků najednou.
Květoslava Rainová, Brno
Všehochuť /12.08.11
Balkánský rýžový nákyp

Balkánský rýžový nákyp

Dá se jíst teplý i studený, nejlépe s čalamádou.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /23.09.13
Lososová vejce

Lososová vejce

Hodí se jako studený předkrm, svačina nebo lehká večeře.

Zuzana Šedivá, Beroun

Všehochuť /16.03.17
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama