Aby byla zajímavější, přidávám kapary.
Zdena Zajícová, Ostrava
Ingredience
- 150 g karotky
- 200 g brambor
- 50 g šalotky
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- 150 g čerstvého hrášku
- 200 g smetanového jogurtu
- podle chuti sůl, pepř, cukr a citronová šťáva
- podle potřeby pažitka a rukola
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Karotku a brambory zvlášť uvaříme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou šalotku orestujeme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory a 10 minut povaříme.
-
Polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a vychladíme. Hrášek 3–4 minuty povaříme v osolené vodě a rychle zchladíme. Potom vmícháme nakrájenou karotku, hrášek a smetanový jogurt. Zdobíme jogurtem, pažitkou a rukolou.