Reklama
Studená jogurtová polévka
Fotogalerie:

Studená jogurtová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aby byla zajímavější, přidávám kapary.

Zdena Zajícová, Ostrava

Ingredience

  • 150 g karotky
  • 200 g brambor
  • 50 g šalotky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 200 g smetanového jogurtu
  • podle chuti sůl, pepř, cukr a citronová šťáva
  • podle potřeby pažitka a rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Karotku a brambory zvlášť uvaříme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou šalotku orestujeme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory a 10 minut povaříme.

  2. Polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a vychladíme. Hrášek 3–4 minuty povaříme v osolené vodě a rychle zchladíme. Potom vmícháme nakrájenou karotku, hrášek a smetanový jogurt. Zdobíme jogurtem, pažitkou a rukolou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Silvestrovská bowle

Silvestrovská bowle

Každý ji dělá jinak, u nás už před lety zvítězila tahle. Iva Procházková, Plzeň
Všehochuť /30.12.16
Čočka po baskicku

Čočka po baskicku

Zkus přidat saturejku

Podle receptu Valérie Pánkové z Prahy

Všehochuť /01.10.18
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Lasagne dle druhu předem uvaříme.

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Všehochuť /13.11.12
Slané dortíčky s paštikovým krémem

Slané dortíčky s paštikovým krémem

Proč by měly být jednohubky vždycky jen z rohlíků, salámu a sýra? Tyhle se ...
Všehochuť /19.06.13
Balatonská kýta

Balatonská kýta

Úplně jednoduché a levné jídlo.

Tomáš Skála, Choceň

Všehochuť /21.02.16
Stroganoff

Stroganoff

Nedělní oběd vždy připravujeme vydatný a považujeme ho za náš týdenní rituál.

...

Všehochuť /24.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu