Reklama
Studená jogurtová polévka
Fotogalerie:

Studená jogurtová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aby byla zajímavější, přidávám kapary.

Zdena Zajícová, Ostrava

Ingredience

  • 150 g karotky
  • 200 g brambor
  • 50 g šalotky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 200 g smetanového jogurtu
  • podle chuti sůl, pepř, cukr a citronová šťáva
  • podle potřeby pažitka a rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Karotku a brambory zvlášť uvaříme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou šalotku orestujeme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory a 10 minut povaříme.

  2. Polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a vychladíme. Hrášek 3–4 minuty povaříme v osolené vodě a rychle zchladíme. Potom vmícháme nakrájenou karotku, hrášek a smetanový jogurt. Zdobíme jogurtem, pažitkou a rukolou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Slovenské šúlance

Slovenské šúlance

Jednoduché jídlo s mnoha podobami. Kateřina Porubská, Dolinky, Slovensko
Všehochuť /04.10.13
Šči – ruská polévka

Šči – ruská polévka

V Rusku se podává s krajícem černého chleba důkladně potřeným česnekem.

Hana ...

Všehochuť /17.12.12
Indický steak s omáčkou a plackami naan

Indický steak s omáčkou a plackami naan

Exotické a rychlé jídlo, které překvapí svou chutí.

Lenka Bocková, Liberec

Všehochuť /21.02.14
Zapečené kapustičky s bramborami a uzeným

Zapečené kapustičky s bramborami a uzeným

Jejich vůně naláká každého labužníka.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod
Všehochuť /15.02.10
Sýr labneh

Sýr labneh

Hodí se do pomazánek i k zelenině.

Yvonne Urbanová, Všetaty

Všehochuť /23.09.13
Japonská polévka s kachním masem

Japonská polévka s kachním masem

Tuto polévku vařím zejména při slavnostních příležitostech a každému moc chutná.

...

Všehochuť /07.10.13
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama