Reklama
Stroganoff
Fotogalerie:

Stroganoff

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Nedělní oběd vždy připravujeme vydatný a považujeme ho za náš týdenní rituál.

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 3 lžíce máslo
  • 750 g vepřové maso
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 350 g čerstvé žampiony
  • 500 ml drcebá rajčata (konzerva)
  • 50 ml rajčatový protlak
  • sůl a pepř
  • 150ml kysaná smetana
  • 350 g těstoviny fettuccine
  • 3 lžíce máslo
  • 2 lžíce sekaná petrželka
  • 2 lžíce sekaná bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme maso nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme a rychle opražíme ze všech stran.
  2. Opražené maso vybereme z pánve a do pánve vložíme nakrájenou cibulku a česnek. Pražíme, dokud cibule nezměkne. Potom přisypeme žampiony a dáme zpět maso. Zalijeme rajčaty a protlakem, přemícháme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme smetanu, přivedeme k varu a odstavíme.
  3. Podáváme na bylinkových těstovinách, které připravíme tak, že si těstoviny po uvaření scedíme a ihned zamícháme s máslem a bylinkami.    
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gemerské kuličky

Gemerské kuličky

Gemer je kraj na jihu středního Slovenska. Jaroslava Ferenczová, Havířov
Všehochuť /06.10.13
Zeleninový špíz s provensálskými bylinkami

Zeleninový špíz s provensálskými bylinkami

Přestože je dnes už vegetariánství  poměrně časté, hodně lidí je ...
Všehochuť /21.04.13
Rajčatové bruschetty

Rajčatové bruschetty

Podle receptu

Nely Hudečkové z Českého Krumlova

Všehochuť /01.07.18
Mexický guláš

Mexický guláš

Podáváme s rýží nebo s tortillou.

Libor Tichý, Hlinsko

Všehochuť /28.10.17
Roláda z mořské štiky a lososa

Roláda z mořské štiky a lososa

Lehké a zdravé

Vlaďka Suchá, Orlová

Všehochuť /15.08.18
Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

Obměna klasického řeckého jídla – lehčí varianta bez masa a bešamelu.
Jiřina ...
Všehochuť /16.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu