Reklama
Stroganoff
Fotogalerie:

Stroganoff

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Nedělní oběd vždy připravujeme vydatný a považujeme ho za náš týdenní rituál.

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 3 lžíce máslo
  • 750 g vepřové maso
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 350 g čerstvé žampiony
  • 500 ml drcebá rajčata (konzerva)
  • 50 ml rajčatový protlak
  • sůl a pepř
  • 150ml kysaná smetana
  • 350 g těstoviny fettuccine
  • 3 lžíce máslo
  • 2 lžíce sekaná petrželka
  • 2 lžíce sekaná bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme maso nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme a rychle opražíme ze všech stran.
  2. Opražené maso vybereme z pánve a do pánve vložíme nakrájenou cibulku a česnek. Pražíme, dokud cibule nezměkne. Potom přisypeme žampiony a dáme zpět maso. Zalijeme rajčaty a protlakem, přemícháme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme smetanu, přivedeme k varu a odstavíme.
  3. Podáváme na bylinkových těstovinách, které připravíme tak, že si těstoviny po uvaření scedíme a ihned zamícháme s máslem a bylinkami.    
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinová rýže s masem Giuvetsi

Těstovinová rýže s masem Giuvetsi

Jídlo je oblíbeno v celé oblasti Řecka. Na dovolené jsme jej vyzkoušeli a dodnes ho ...
Všehochuť /08.01.14
Brazilské kuře

Brazilské kuře

Šťavnaté masíčko spolu se zeleninou chutná božsky. Toto jídlo hýří barvami stejně ...
Všehochuť /22.03.10
Indický čočkový  sambár s lilkem

Indický čočkový sambár s lilkem

Pro indickou kuchyni je typické hojné používání více druhů voňavého koření.

Petra ...

Všehochuť /01.10.13
Slovenské šúlance

Slovenské šúlance

Jednoduché jídlo s mnoha podobami.

Kateřina Porubská, Dolinky, Slovensko

Všehochuť /04.10.13
Staročeský trdelník

Staročeský trdelník

Trdelník můžeme také posypat mletými oříšky a naplnit ho vanilkovou zmrzlinou.

...

Všehochuť /16.11.17
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Připravuji ji pravidelně na oslavy.
Jana Kociánová, Bobrová
Všehochuť /07.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu