Reklama
Středomořský květák
Fotogalerie:

Středomořský květák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Do strouhanky můžeš dát strouhaný parmazán.


Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1 květák
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 menší cibule
  • pár snítek petržele
  • 100 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
  • špetka tymiánu a soli
  • 3 lžíce bílého vína
  • 2 vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • několik nasekaných vlašských ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařený květák rozebereme na růžičky. Na oleji osmahneme cibuli s petrželovou natí, přidáme hrášek, květák, tymián, sůl a víno. Chvíli podusíme a na závěr promícháme s rozšlehanými vejci.


  2. Hotové jídlo posypeme strouhankou opraženou s podrcenými fenyklovými semínky, ořechy a špetkou soli. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie Blanka Chadimová, Tábor
Všehochuť /20.01.18
Čínské nudle

Čínské nudle

Kdo má rád, může přidat feferonku.

Eva Olšavská, Jirkov

Všehochuť /15.09.13
Jednoduchá a rychlá pizza

Jednoduchá a rychlá pizza

Snažím se, aby byla vypečená dokřupava.

Peter Smolinský, Šaštín-Stráže

Všehochuť /18.09.13
Šarlota se sedmikráskami

Šarlota se sedmikráskami

Lahodný dortík, který na pohled každého potěší.

Karolína Blahotová, Tábor

Všehochuť /30.05.17
Japonská polévka s kachním masem

Japonská polévka s kachním masem

Tuto polévku vařím zejména při slavnostních příležitostech a každému moc chutná.

...

Všehochuť /07.10.13
Pizza salami

Pizza salami

Podle receptu Jitky Dlouhé z Prahy

Všehochuť /18.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu