Reklama
Stehýnka na hlávkovém zelí
Fotogalerie:

Stehýnka na hlávkovém zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milada Vavrošová, Ostrava

Ingredience

  • 3 kuřecí stehna
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti koření na kuře
  • 1/2 hlávkového zelí
  • 1 velká cibule
  • podle potřeby sádlo nebo olej
  • 2 menší klobásy
  • 3 stroužky česneku
  • špetka mletého kmínu
  • 1 červená paprika
  • 250  ml světlého piva
  • 2 lžíce kečupu
  • podle potřeby hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře osolíme, posypeme kořením a obalíme v mouce. Zelí nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Na tuku stehna zprudka opečeme z obou stran a vytáhneme.

  2. Do výpeku přidáme podle potřeby olej a cibuli opečeme dozlatova. Přihodíme klobásu nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, kmín a zelí. Opékáme, až zelí začne zlátnout.

  3. Pivo smícháme s kečupem. Vše přendáme do pekáčku, položíme stehna a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 °C asi 40–45 minut.

  4. Po změknutí masa pekáček odkryjeme a dopečeme dokřupava. Jako přílohu jsem zvolila domácí chleba, ale klidně mohou být i vařené brambory nebo jen to upečené zelí.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nudličky à la čína

Nudličky à la čína

Čína je nenáročné jídlo na přípravu a hlavně mnoha lidem chutná. Renata ...
Všehochuť /21.07.16
Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

Když nemám po ruce rybí vývar, použiji zeleninový nebo hovězí, ale kombinace čočky a ...

Všehochuť /12.10.14
Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Nádivka se jí přímo z dýňových plodů, vypadá to i chutná opravdu skvěle ...

Všehochuť /07.09.16
Sicilské fazole s rajčaty

Sicilské fazole s rajčaty

Recept mám od mužovy tety ze Sicílie.
Nikola Ippolito, Hřibojedy
Všehochuť /27.12.11
Japonský losos

Japonský losos

Nemáš-li vločky nori, rozemni v ruce nori na přípravu sushi.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /21.06.12
Ryba po singapursku

Ryba po singapursku

Vynikající s rýží.

Iva Klapková, Praha

Všehochuť /12.05.15
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama