Reklama
Stehýnka na hlávkovém zelí
Fotogalerie:

Stehýnka na hlávkovém zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milada Vavrošová, Ostrava

Ingredience

  • 3 kuřecí stehna
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti koření na kuře
  • 1/2 hlávkového zelí
  • 1 velká cibule
  • podle potřeby sádlo nebo olej
  • 2 menší klobásy
  • 3 stroužky česneku
  • špetka mletého kmínu
  • 1 červená paprika
  • 250  ml světlého piva
  • 2 lžíce kečupu
  • podle potřeby hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře osolíme, posypeme kořením a obalíme v mouce. Zelí nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Na tuku stehna zprudka opečeme z obou stran a vytáhneme.

  2. Do výpeku přidáme podle potřeby olej a cibuli opečeme dozlatova. Přihodíme klobásu nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, kmín a zelí. Opékáme, až zelí začne zlátnout.

  3. Pivo smícháme s kečupem. Vše přendáme do pekáčku, položíme stehna a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 °C asi 40–45 minut.

  4. Po změknutí masa pekáček odkryjeme a dopečeme dokřupava. Jako přílohu jsem zvolila domácí chleba, ale klidně mohou být i vařené brambory nebo jen to upečené zelí.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bretaňský hořčičný dort

Bretaňský hořčičný dort

Můžeme podávat teplý, skvělý je i trochu odleželý, studený. Klára ...
Všehochuť /01.04.16
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Kuře po indicku

Kuře po indicku

Patří k oblíbeným pochoutkám naší rodiny.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Všehochuť /10.02.10
Plněná roláda s meruňkami a brusinkovou omáčkou

Plněná roláda s meruňkami a brusinkovou omáčkou

Tato naprosto dokonalá lahůdka pochází z kuchařské knihy našich švédských přátel.
...
Všehochuť /25.08.11
Špenátová pasqualina

Špenátová pasqualina

Italská tradice

Romana Sochorová, Kyjov


Všehochuť /13.03.18
Kuřecí cordon bleu

Kuřecí cordon bleu

Podle receptu

Štěpánky Holé z Kadaně

Všehochuť /25.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu