Reklama
Reklama
Stehna na pivě s olivami
Fotogalerie:

Stehna na pivě s olivami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Anny Ulrychové z Dolního Žďáru

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • sůl, pepř
  • hladká mouka na poprášení
  • 4 lžíce oleje
  • 200  ml světlého piva
  • 100  ml drůbežího vývaru
  • 4 lžíce rajčatové passaty (pyré)
  • 150  g černých oliv bez pecky
  • 5 nakládaných chilli papriček
  • na posypání petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Pak je poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na oleji.

  2. Přendáme je do pekáčku, zalijeme pivem a vývarem promíchaným s rajčatovým pyré. Pekáček přiklopíme nebo překryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu při 200 °C.

  3. Pak pekáček odklopíme, přidáme olivy a pokrájené chilli papričky. Dopečeme ještě asi 30 minut bez zakrytí.

  4. Podáváme s opečenými brambory, posypané čerstvou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Stačí půlhodinka kouzlení kolem plotny a na stole je vynikající a přitom sytá...
Všehochuť /12.12.08
Cibulová extra pizza

Cibulová extra pizza

Hotové posypeme čerstvým oreganem.

Jitka Svrčková, Tábor

Všehochuť /14.04.16
Kuřecí křidýlka po bulharsku

Kuřecí křidýlka po bulharsku

Tento recept jsem si přivezla z dovolené.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /28.02.10
Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Sváteční oběd

Podle receptu Olgy Šebestové z Krnova

Všehochuť /24.05.18
Chilli krevety s rýží

Chilli krevety s rýží

Ryby a dary moře

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /01.07.18
Kuřecí směs se žampiony

Kuřecí směs se žampiony

Kuřecí směs se žampiony na způsob čínské kuchyně.

Klára Hazuzová, Petrov

Všehochuť /26.05.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama