Reklama
Šťavnatá a křupavá pizza
Fotogalerie:

Šťavnatá a křupavá pizza

Lenka Šolarová

Třebívlice
Na jaře a v létě zase na zahrádce začíná růst všechna zelenina, která se dá dát do této fantastické pizzy.
Lenka Šolarová, Třebívlice

Ingredience

  • Těsto
  • 4 lžíce olej olivový
  • 1/4 droždí
  • špetka cukr krupice
  • špetka sůl
  • 220 g mouka polohrubá
  • Obloha
  • koření dle chuti
  • 1 stroužek česnek
  • 1 brokolice
  • 100 g kukuřice
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 4 vejce
  • 5-6 rajčata
  • 1/2 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí smícháme se 100 ml vlažné vody, cukrem a špetkou soli a necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku, olej a vymícháme hladké těsto. Z něho vytvoříme bochánek, který necháme přikrytý v teple hodinu kynout.
  2. Připravíme si oblohu na pizzu: uvaříme vejce natvrdo a oloupeme je. Na pánvi osmahneme kukuřici, mrkev a papriku (nakrájené na kostičky). Na závěr přidáme brokolici, rajčata, cibuli a česnek (můžeme přidat i kečup). Ještě chvíli smažíme a pak směsí pizzu ozdobíme.
  3. Těsto rozdělíme na dvě části (budou dvě pizzy) a vyválíme. Pláty rozprostřeme na vymazané plechy. Na obě pizzy rozetřeme směs a poklademe ji plátky vajec. Pečeme 15–20 minut v předehřáté troubě.
  4. Nakonec ještě můžeme posypat sýrem, pažitkou či cibulovou natí nebo pokapeme kečupem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachna na pomerančích na pekingský způsob

Kachna na pomerančích na pekingský způsob

Jako příloha se hodí rýže, noky či knedlíky. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /25.05.15
Bavorská zapečená klobása

Bavorská zapečená klobása

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý ...

Všehochuť /28.04.13
Pečení šneci

Pečení šneci

Příprava vůbec není náročná. Výborné ke snídani i jen tak na chuť.
Jarka Hladík, ...
Všehochuť /23.01.11
Asijské rybí závitky

Asijské rybí závitky

Náplň závitků můžeš obměňovat podle fantazie.
Libuše Kyselá, Libina
Všehochuť /27.09.11
Thajská polévka s nudlemi

Thajská polévka s nudlemi

Servíruj ji ve stylových miskách.
Lucie Škorpíková, Praha
Všehochuť /09.11.10
Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Připravuji je jako slavnostní předkrm.

Monika Kratochvílová, Jihlava

Všehochuť /05.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu