Reklama
Staročeský trdelník
Fotogalerie:

Staročeský trdelník

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Trdelník můžeme také posypat mletými oříšky a naplnit ho vanilkovou zmrzlinou.

Kateřina Zinková, Čáslav

Ingredience

  • Těsto:
  • 600 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 4 lžíce cukru krystalu
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • Na potření:
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 10 lžic cukru krystalu
  • 5 lžic mleté skořice

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do hladké mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme ho cukrem a zalijeme troškou mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, zbytek mléka, rozpuštěné máslo, sůl a zpracujeme těsto, které necháme zakryté v teple vykynout.

  2. Nakynuté těsto rozválíme na velký plát, asi 60 x 40 cm. Z něj pak nakrájíme proužky široké přibližně 3–4 cm. Lahve od piva obalíme staniolem, který potřeme rozpuštěným máslem, a odspodu navineme těsto, aby se zčásti překrývalo.

  3. Těsto potřeme máslem a hojně posypeme cukrem se skořicí. Takto postupujeme, dokud máme čím obmotávat. Lahve s navinutým těstem postavíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 20 minut.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Toskánské kuřátko

Toskánské kuřátko

Zajímavá chuť, minimální práce s vařením – to jsou nesporné výhody tohoto jídla. ...
Všehochuť /31.10.08
Slaný dýňový koláč s parmazánem

Slaný dýňový koláč s parmazánem

Výborný se sklenkou suchého bílého vína.

Jana Malá, Pelhřimov

Všehochuť /19.11.14
Sýrové dezerty

Sýrové dezerty

Jsou tak dobré, že si s nimi rád dám práci. Zkus je se mnou!
Jan Hloušek, Kopidlno ...
Všehochuť /12.08.11
Kuřecí steak s mangem

Kuřecí steak s mangem

Flambovaný kuřecí steak se sušenými švestkami patří k mým oblíbeným nedělním ...
Všehochuť /06.10.08
Koláč s pórkem a houbami

Koláč s pórkem a houbami

Upečeno podle receptu

Silvy Kramlové z Benešova

Všehochuť /04.01.18
Banánové daiquiri

Banánové daiquiri

Míchaný alkoholický koktejl z rumu a banánu.
Všehochuť /03.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu