Reklama
Srnčí hřbet Baden-Baden
Fotogalerie:

Srnčí hřbet Baden-Baden

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 1,5 kg opracovaného srnčího hřbetu
  • 80 g na plátky nakrájené slaniny
  • 1 balíček lovecké omáčky v prášku Knorr (nebo kostka šťávy k pečenému masu)
  • 1 lžíce kysané smetany
  • 1 lžíce červeného vína
  • trocha soli a mletého pepře
  • plátky ananasu
  • několik kompotovaných broskví, meruněk nebo mandarinek
  • 4 lžíce brusinkového kompotu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

450 Kč

Postup přípravy

  1. Srnčí hřbet naložíme do marinády určené na divočinu (např. z vína, cibule, česneku a divokého koření) a necháme přes noc uležet. Druhý den jej potřeme solí a pepřem a obložíme plátky slaniny. Vložíme do pekáčku nebo kameninové mísy a pečeme ve vyhřáté troubě. Jestliže vypečená šťáva příliš tmavne, doléváme ji vodou.

  2. Šťávu z pekáčku vybereme a dolijeme vodou na 300 ml. Přimícháme instantní omáčku (nebo rozpustíme kostku šťávy k pečeni), za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme ještě asi 10 minut na mírném ohni s částečně odkrytou pokličkou.

  3. Občas zamícháme, ochutíme smetanou s červeným vínem. Srnčí hřbet překrojíme a naporcujeme na šikmé kousky. Upravíme ho na horký podnos, obložíme ovocem a brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Thajské nudle Pad Thai

Thajské nudle Pad Thai

Vynikající nudle, které v Thajsku vaří na každém rohu. Aneta Válová, Praha ...
Všehochuť /18.06.15
Pikantní batátový krém

Pikantní batátový krém

Uvařeno podle receptu

Aleny Fričové z Žatce

Všehochuť /07.01.18
Tagliatelle con cozze

Tagliatelle con cozze

Čerstvé těstoviny a slávky - můžeme použít i zmražené a vyloupané.

Kateřina ...

Všehochuť /15.08.13
Holandské řízky z hlívy

Holandské řízky z hlívy

Vynikající a zdravé řízečky i pro návštěvu.
Jiřina Řezníčková, Praha
...
Všehochuť /27.09.11
Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy

Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy

Kuličky připravuji velice často. Nejen pro rodinné večerní mlsání, ale i když čekáme...
Všehochuť /11.03.13
Čínská miska

Čínská miska

Barbora Syrová, Jeneč
Všehochuť /23.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu