Reklama
Srbská žebírka
Fotogalerie:

Srbská žebírka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme je teplá s chlebem.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 2 kg masitých vepřových žeber
  • trocha kmínu a soli
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 2 oloupaná rajčata
  • 200 g zelených fazolek
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • podle chuti pepř
  • 2 lžíce kečupu

Doba přípravy

Počet porcí

4+6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Žebra opláchneme, posypeme kmínem, podlijeme vodou a pod pokličkou je na mírném plameni 30 minut povaříme. 

  2. 2. Pak je přendáme do pekáče, osolíme, posypeme nakrájenou cibulí, paprikami, rajčaty, povařenými fazolkami a česnekem a za občasného polévání upečeme. 

  3. 3. Na závěr přidáme lžíci červené papriky, pepř a kečup, promícháme a 5 minut ještě necháme péct.


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Japonský obědový salát

Japonský obědový salát

Pohankové nudle získaly v Japonsku oblibu, jsou však dost drahé. Kateřina Gajová, ...
Všehochuť /23.02.16
Bagetky s mangoldem

Bagetky s mangoldem

Mangold je podobný špenátu.

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /20.05.16
Americké brusinky

Americké brusinky

Recept mám od kamarádky ze zámoří. Můžeš je jíst k masu i samotné.
...
Všehochuť /09.04.09
Těstoviny po turecku

Těstoviny po turecku

Připravili mi je kamarádi v Turecku.

Jakub Linhart, Dobříš

Všehochuť /17.11.13
Sladkokyselé s paprikou

Sladkokyselé s paprikou

Díky směsi masa jsou kuličky šťavnaté, exotická sladkokyselá omáčka s ananasem ...

Všehochuť /14.11.16
Halušky s nivou

Halušky s nivou

S uzeným je to skvělá kombinace.

Luboš Trnek,  Teplice

Všehochuť /13.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu