Reklama
Srbská proja
Fotogalerie:

Srbská proja

Darina Aleksijević

Olomouc
Je to vlastně druh kukuřičného chleba. Hodí se k zelenině.
Darina Aleksijević, Olomouc

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 sklenice olej
  • 1 sklenice voda perlivá
  • 200 ml smetana zakysaná
  • 8 lžic mouka polohrubá
  • 8 lžic polenta instantní
  • 1 prášek do pečiva
  • dle potřeby máslo na vymazání
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvedené ingredience smícháme ve velké míse. Dobře promícháme a těsto necháme chvíli odpočinout.
  2. Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Odpočinuté těsto nalijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 20–30 minut při 200 °C. Rozkrájíme na porce a můžeme podávat.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Vůbec se nemusíme bát použít při vaření kokosové mléko. Lucie Vaněčková, ...
Všehochuť /07.04.12
Karpatské lečo

Karpatské lečo

Nejen pro milovníky Karpat.

Lucie Haklová, Příbram

Všehochuť /03.07.17
Francouzské brambory tak trochu jinak

Francouzské brambory tak trochu jinak

Jsou trochu neobvyklé, zato moc chutné.
Eva Drvotová, Olomouc
Všehochuť /01.03.10
Studená polévka

Studená polévka

V parném létě vás zaručeně osvěží.
Julija Kolotková, Hlinsko
Všehochuť /26.03.10
Daňčí panenka Wellington

Daňčí panenka Wellington

Trocha práce vyváží dokonalý chuťový zážitek.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /13.10.14
Těstoviny se zelím na karí

Těstoviny se zelím na karí

Zelí s karí dodá klasickým těstovinám neobyčejnou chuť!
Jana Kudláčková, Praha 3
...
Všehochuť /02.02.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu