Reklama
Srbská omáčka
Fotogalerie:

Srbská omáčka

Blanka Nevrlá

Mšené-lázně
Dělám ji často, je rychlá a výborná.
Blanka Nevrlá, Mšené-lázně

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • 300 g salám měkký
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 ks Tompa (salát od Hamé)
  • 1 ks masox
  • 1 ks solamyl
  • cukr dle chuti
  • 500 g těstoviny

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme. Přidáme na kostky nakrájený salám, krátce osmažíme. Zasypeme paprikou, po chvilce přidáme Tompu (lze použít i sterilované lečo), zředíme vodou, přidáme masox a zahustíme solamylem, který jsme předem rozmíchali ve vodě, aby se neudělaly hrudky.
  2. Vaříme asi 20 minut. Pokud se ti bude zdát jídlo hořké, přidej dle chuti cukr. Podáváme s těstovinami. Dozdobíme zeleninou podle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené rybí frikadelky

Smažené rybí frikadelky

Hana Šátralová, Praha
Všehochuť /10.10.18
Ruská šuba

Ruská šuba

Ruskou klasiku vaří moje rodina už dlouho a všem nám moc chutná.
Linda Melechinová, ...
Všehochuť /30.07.09
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /25.07.18
Rumunský boršč

Rumunský boršč

Mám rád maso a dávám přednost i masovým polévkám. Tahle je sice trochu ...
Všehochuť /30.03.10
Indická polévka s rýží

Indická polévka s rýží

Pokud ti nevadí ostřejší chuť, použij místo karí koření pastu ze zeleného karí.

...

Všehochuť /27.01.17
Holandský prejt

Holandský prejt

Teplá večeře je hotová za pár minut.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu