Reklama
Špenátový pie s cottage
Fotogalerie:

Špenátový pie s cottage

Iveta Malčánková
Iveta Malčánková
Komárov

Výborný americký koláč se špenátovou náplní.

Iveta Malčánková, Komárov

Ingredience

  • Těsto:
  • 185 g hladká mouka
  • 100 g máslo
  • 3 lžíce voda
  • Náplň:
  • 200 g mražený listový špenát
  • 200 g (1 kelímek) přírodní cottage Pilos
  • 2 vejce
  • 1 menší cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 50 ml mléko
  • 100 g strouhaný eidam
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si vypracujeme křehké těsto. Smícháme hladkou mouku, studené na kousky nakrájené máslo a 3 lžíce studené vody. Pokud chcete mít těsto ještě lahodnější, můžete použít 1 lžící studené vody a 1 studený žloutek. Z ingrediencí vypracujeme těsto, ale musíme postupovat rychle. Nejlepší bude, pokud těsto budete hnětat v nějaké chladné místnosti. Těsto zabalíme do igelitového pytlíku a dáme minimálně na 30 minut do chladu.
  2. Těsto vložíme mezi 2 igelitové pytlíky nebo 2 pečící papíry a rozválíme na placku velkou, jako je naše forma. Přendáme ho do formy a jemně přitlačíme k okrajům. Nakonec propícháme dno vidličkou. Předpékáme v předem vyhřáté troubě na 180 °C 10-15 minut.
  3. Na pánvičce si osmahneme 1 menší cibulku nakrájenou na měsíčky, přidáme špenát, který necháme podusit. Přidáme prolisovaný česnek, zalijeme mlékem a necháme opět chvíli podusit. Pak do směsi rozklepneme 2 vajíčka a pořádně rozmícháme. Přidáme cottage sýr, osolíme, opepříme a necháme ještě chvíli podusit, aby se vypařila přebytečná voda. Vypneme sporák, necháme chvíli odstát a přimícháme nastrouhaný eidam.
  4. Směs rozprostřeme na těsto a pečeme asi 25 minut na 180°C.

    Tip: Do směsy můžete přidat prestovaná kuřecí prsa nebo slaninu. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Irská káva

Irská káva

Chladné večery prožiješ příjemně s irskou kávou. Petra Hermínová, Praha
Všehochuť /20.02.10
Hovězí po mexicku

Hovězí po mexicku

Podávám je s rýží, ale hodí se i pečivo.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.09.13
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Ochutnáte ho jednou, a vařit pak budete pořád.
Štěpánka Jonštová, Pardubice
...
Všehochuť /18.05.11
Polévka s houbami shiitake

Polévka s houbami shiitake

Exotická

Daniela Rousková, Děčín

Všehochuť /18.01.18
Těstoviny s kořeněnou dýní

Těstoviny s kořeněnou dýní

Kurkuma zvýrazní krásnou žlutou barvu tykve, další ingredience také překvapí. ...

Všehochuť /08.09.16
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Mnohem lepší než z fast foodu.

Gabriela Nejedlá, Milevsko

Všehochuť /21.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu