Reklama
Špenátová pochoutka
Fotogalerie:

Špenátová pochoutka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V naší rodině je velice oblíbená, milují ji všichni členové domácnosti, je rychle hotová a není drahá.

Gabriela Dušková, Rakovník

Ingredience

  • 450 g mražených špenátových listů
  • 3 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 150 g nivy
  • 200 ml smetany
  • 500 g těstovin – široké nudle

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Špenát necháme povolit, vložíme do hrnce, přidáme máslo a za stálého míchání zahříváme. Vmícháme prolisovaný česnek a za občasného míchání dusíme asi 10 minut. 

  2. 2. Pak špenát ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme nastrouhanou nivu, necháme rozpustit a nakonec přilijeme sladkou smetanu. Necháme přejít varem a máme připravenou výbornou omáčku.

  3. 3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus. Můžeme vyrobit i domácí.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní mořské plody

Pikantní mořské plody

Miluji středomořskou kuchyni. Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /04.09.09
Špenátový pie s cottage

Špenátový pie s cottage

Výborný americký koláč se špenátovou náplní.

Iveta Malčánková, Komárov

Všehochuť /07.06.13
Fougasse

Fougasse

Zavři oči a rázem jsi v Provence.

Olga Pysarenko, Brno

Všehochuť /25.02.14
Losos po mexicku

Losos po mexicku

Pečený losos na pikantní mexické zelenině.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné ...
Všehochuť /05.03.11
Italský salát

Italský salát

Ochutnej vynikající osvěžující svačinku.
Nikola Bilová, Rybí
Všehochuť /22.03.10
Kuře po řecku

Kuře po řecku

Nejlepší na řeckém způsobu přípravy je, že šťáva z kuřete nasákne do brambor, ...

Všehochuť /19.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu