Reklama
Špekové knedle z brambor s houskou
Fotogalerie:

Špekové knedle z brambor s houskou

Božena Kolářová

Pouště
Děláváme je, když máme vařené brambory navíc, ale i jen tak, když na ně máme chuť.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 100 g mouka hrubá
  • 100 g krupice hrubá
  • 200 g špek
  • 3 houska
  • 2 vejce
  • trochu sůl
  • 1 muškátový květ
  • trochu cibule
  • 1 zelí kysané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené brambory nastrouháme a smícháme s moukou, vejcem a krupicí.
  2. Osolíme a přidáme muškátový květ. Housky a špek nakrájíme na kostičky a lehce zamícháme. Tvoříme knedlíky a vaříme 10 minut.
  3. Podáváme s osmaženou cibulkou a uvařeným zelím, může být i s uzeným masem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slepice po italsku

Slepice po italsku

Chci se podělit o svůj recept na jídlo, které nám doma moc chutná. Sára Pešatová, ...
Všehochuť /24.05.11
Slané dortíčky s paštikovým krémem

Slané dortíčky s paštikovým krémem

Proč by měly být jednohubky vždycky jen z rohlíků, salámu a sýra? Tyhle se ...
Všehochuť /19.06.13
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Španělská paella

Španělská paella

Moje osudová láska.

Eva Lišková, Benešov

Všehochuť /06.05.16
Cuketa v sýrové krustě a avokádový dip

Cuketa v sýrové krustě a avokádový dip

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /20.09.19
Lehký řecký krabí salát

Lehký řecký krabí salát

Je jednoduchý, lehký a rychlý. Proto ho připravuji tak ráda.
Pavla Kaprálová, Praha
...
Všehochuť /03.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu