Reklama
Špecle s kuřetem  a s balkánskou omáčkou
Fotogalerie:

Špecle s kuřetem a s balkánskou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypadají trochu jako halušky, ale chutnají úplně jinak. Každopádně nebudeš litovat.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • trocha oleje
  • 2 malé cibule
  • 700 g kuřecích prsou
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g balkánského sýra
  • uvařených brambor pepř podle chuti
  • vejce 1 kg
  • sůl 2
  • polohrubá mouka podle chuti
  • podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nasekanou cibulku, kostičky kuřecího masa a orestujeme. Když je maso hotové, přilijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a rozdrobený balkánský sýr. Pozvolna vaříme asi 5 minut a neustále mícháme. Omáčku podle chuti opepříme.

  2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a podle potřeby mouku. Řádně prohněteme. Těsto by nemělo být příliš tuhé, ale ani příliš řídké. Těsto přes síto na špecle protlačíme do vroucí osolené vody a potom vaříme asi 1 minutu. Vyjmeme z vody. Nakonec je smícháme s připravenou omáčkou. 

Tip redakce

Já dávám do omáčky balkánský sýr, ale můžeš použít i originální fetu. Každopádně tento typ sýra bývá dost slaný, omáčka se proto už nesolí, není potřeba. Měla by mít jemnou hustější konzistenci.

Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha
Všehochuť /09.06.18
Knedlíky z mikrovlnky

Knedlíky z mikrovlnky

Zkus, jak jednoduše se dají knedlíky připravit.
Vendula Kroulíková, Vysoké Mýto
...
Všehochuť /31.05.10
Turecký hovězí kebab

Turecký hovězí kebab

Osvěžující lahůdka například v horkých letních dnech.
Jan Matějovský, Praha
Všehochuť /26.06.12
Cibulová extra pizza

Cibulová extra pizza

Hotové posypeme čerstvým oreganem.

Jitka Svrčková, Tábor

Všehochuť /14.04.16
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Slané francouzské koláče jsme si u nás velmi oblíbili. Tenhle nám zatím chutnal ...

Všehochuť /29.03.17
Moldavanky

Moldavanky

Je to naše domácí moldavsko-české jídlo.
Ivana Arseneová, Horní Lideč
Všehochuť /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama