Reklama
Španělská rajčatová polévka
Fotogalerie:

Španělská rajčatová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je trochu jiná, než na jakou jsme zvyklí u nás, ale také moc dobrá.

Alena Koutná, Náchod

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 sišená chilli paprička
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • trocha soli a pepře
  • 1 a 1/2 l kuřecího vývaru
  • 2 menší kuřecí prsa

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřené stroužky česneku. Poté vmícháme chilli papričku, kmín, rajčata, sůl a pepř a zalijeme kuřecím vývarem.

  2. 2. Chvíli prohříváme, pak rozmixujeme tyčovým mixérem a přivedeme k varu. Kuřecí prsíčka si nakrájíme na úhledné nudličky a přidáme je do polévky. Společně vše vaříme ještě přibližně 15 minut. Jakmile je maso dostatečně měkké, můžeme podávat na stůl. 

Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexické guacamole

Mexické guacamole

Vyzkoušej skvělou aztéckou pochoutku. Martin Landgraf, Jičín
Všehochuť /29.11.14
Krůtí roláda s arabskou rýží

Krůtí roláda s arabskou rýží

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /03.02.18
Ryba po singapursku

Ryba po singapursku

Vynikající s rýží.

Iva Klapková, Praha

Všehochuť /12.05.15
Kachní prsa s rebarborou

Kachní prsa s rebarborou

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /22.04.18
Plněné cannelloni

Plněné cannelloni

Chutí se podobají lasagním, ale příprava je odlišná.

Veronika Marková, Český ...

Všehochuť /04.07.13
Lilková musaka

Lilková musaka

Sýr se strouhankou vytvoří pěknou krustičku.

Jana Rubíčková, Praha

Všehochuť /15.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu