Reklama
Španělská paella
Fotogalerie:

Španělská paella

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit nebo doplnit rybou (například pražmou), v další známé variantě se místo ryb používá kuřecí maso.

Robert Nerad šéfkuchař 500 restaurant a Green Day Salads

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 pikantní klobásy chorizo
  • 1 červená paprika
  • 1 l drůbežího vývaru
  • velká špetka šafránu
  • 300 g rýže na paellu
  • 200 g mraženého hrášku
  • 300 g mražené směsi mořských plodů
  • 8 velkých neloupaných krevet
  • hladkolistá petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

280 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ve velkém hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli.

  2. krok2

    Po 4 minutách přidáme na plátky nakrájený česnek, kolečka klobásy a na proužky pokrájenou červenou papriku.

  3. krok3

    Společně smažíme další 4 minuty. Mezitím zahřejeme drůbeží vývar vmícháme do něj velkou špetku šafránu.

  4. Do pánve nasypeme rýži (nejlepší je kulatozrnná, určená přímo na přípravu paelly) a osmahneme ji dosklovita (obr A).

  5. Zalijeme ji polovinou vývaru se šafránem (obr. B) a necháme na středním ohni bublat, občas zamícháme a vaříme přibližně 20 minut. Průběžně podle potřeby přidáváme zbylý vývar.

  6. Poté k uvařené rýži vmícháme mražený hrášek, mořské plody a krevety. Pánev přikryjeme pokličkou a paellu vaříme ještě asi 10 minut (obr. C).

  7. Podáváme ji posypanou nasekanou petrželkou a obloženou měsíčky citronu.

Tip redakce

JAKOU RÝŽI POUŽÍT

Kulatozrnná rýže díky svému tvaru nejlépe absorbuje chuť vývaru a dalších ingrediencí. Před přípravou se neproplachuje. Odrůda Calasparra se ve španělské Murcii pěstuje už od 17. století. Na paellu je skvělá díky tomu, že si i po delším vaření zachovává tvar a strukturu a především se nelepí.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu Karolíny Oujezdské z Opavy
Všehochuť /23.02.18
Kalifornské cookies

Kalifornské cookies

Recept jsme si dovezli od přátel ze San Francisca.
Ester Witasová, Hnojník
Všehochuť /17.05.13
Thajské nudle

Thajské nudle

Oblíbila jsem si jídla inspirovaná exotikou.
Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /04.09.09
Středomořský bramborový koláč

Středomořský bramborový koláč

Chuť jednotlivých ingrediencí se skvěle doplňuje.

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /21.08.16
Piňa colada řezy

Piňa colada řezy

Chuť letních koktejlů mě inspirovala k této buchtě.

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /21.07.17
Švýcarské brambory

Švýcarské brambory

Dělám si je někdy i bez masa, jen se zeleninou.

Stáňa Hladíková, Plzeň

Všehochuť /27.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu