Reklama
Špagety s masovou omáčkou
Fotogalerie:

Špagety s masovou omáčkou

Lukáš Marek
Lukáš Marek
Nový Bydžov

Toto jídlo miluje celá naše rodinka.

Lukáš Marek, Nový Bydžov

Ingredience

  • Omáčka:
  • 500 g maso mleté
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • špetka paprika sladká mletá
  • špetka koření gulášové
  • špetka majoránka
  • špetka kmín drcený
  • 1 smetana ke šlehání
  • 140 g rajský protlak
  • kečup dle chuti
  • Špagety:
  • špetka sůl
  • 1 balení špagety
  • Ozdoba:
  • sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si hlubší pánev, na které orestujeme cibuli. Poté přidáme mleté maso, zprudka osmahneme. Osolíme, zasypeme sladkou paprikou, gulášovým kořením, majoránkou, drceným kmínem, promícháme a podlijeme trochou vody. Podusíme približně 20 minut.
  2. Mezitím si uvaříme špagety v osolené vodě s menším množstvím oleje.
  3. K podušenému mletému masu přidáme větší rajčatový protlak, kečup a rozetřený česnek. Směs mírně povaříme a nakonec přidáme smetanu ke šlehání. Omáčka dostane lahodnou chuť. Poté opět mírně povaříme. Pokud je omáčka řidká a nakyslá, můžeme přidat cukr a zahustit ji jíškou.
  4. Špagety zalijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Balkánská pomazánka

Balkánská pomazánka

Rychlá‚ dobrá a zase trochu jiná pomazánka. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /04.08.11
Kuřecí rizoto "paellero"

Kuřecí rizoto "paellero"

Zkus naše oblíbené jídlo vylepšené kořením.
Lenka Bocková, Liberec
Všehochuť /09.03.09
Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře.

Alena...

Všehochuť /18.10.16
Ljutenica – paprikový perkelt

Ljutenica – paprikový perkelt

Obsahuje samé dobré věci a je krásně barevný.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /27.09.13
Benátské bochánky

Benátské bochánky

Zkus italský olivový chleba po našem.
Lucie Špaisová, Havířov
Všehochuť /10.02.10
Švédský mls

Švédský mls

Buchta je tak dobrá, že se o ni musím podělit.
Lenka Kudlová, Kuřim
Všehochuť /28.06.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu