Toto jídlo miluje celá naše rodinka.
Lukáš Marek, Nový Bydžov
Ingredience
- Omáčka:
- 500 g maso mleté
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- špetka paprika sladká mletá
- špetka koření gulášové
- špetka majoránka
- špetka kmín drcený
- 1 smetana ke šlehání
- 140 g rajský protlak
- kečup dle chuti
- Špagety:
- špetka sůl
- 1 balení špagety
- Ozdoba:
- sýr strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme si hlubší pánev, na které orestujeme cibuli. Poté přidáme mleté maso, zprudka osmahneme. Osolíme, zasypeme sladkou paprikou, gulášovým kořením, majoránkou, drceným kmínem, promícháme a podlijeme trochou vody. Podusíme približně 20 minut.
-
Mezitím si uvaříme špagety v osolené vodě s menším množstvím oleje.
-
K podušenému mletému masu přidáme větší rajčatový protlak, kečup a rozetřený česnek. Směs mírně povaříme a nakonec přidáme smetanu ke šlehání. Omáčka dostane lahodnou chuť. Poté opět mírně povaříme. Pokud je omáčka řidká a nakyslá, můžeme přidat cukr a zahustit ji jíškou.
-
Špagety zalijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem.