Originální kombinace bylinek a zeleniny. Rozhodně nešetřete mátou a pepřem.
Suroviny
máta
2
cca 80 g, otrhané lístky na proužky
ricotta
250
g
parmazán
40
g
těstoviny
400
g
mašličky
chřest zelený
200
g
lze použít mražený i nakládaný
sůl
pepř
Postup
1
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V robotu rychle nasekejte mátové lístky, ricottu a strouhaný parmazán, aby vznikla hladká zelená omáčka (pokud by měl robot viditelné obtíže, přidejte trochu vody z těstovin). Pořádně osolte a opepřete.
2
K těstovinám na poslední dvě až tři minuty vaření přidejte nakrájený chřest. Až budete těstoviny s chřestem slévat, schovejte si trochu vody. Těstoviny, chřest a podle potřeby také pár lžic vody vraťte do hrnce. Rychle vmíchejte mátovou omáčku, jídlo rozdělte na čtyři talíře, navrch dejte čerstvé hobliny parmazánu a okamžitě podávejte.